Gedulas Vokietijoje: mirė futbolo legenda Gerdas Mulleris

Legendinis Miuncheno „Bayern“ ir Vokietijos rinktinės puolėjas Gerdas Mulleris sekmadienį mirė savo namuose, būdamas 75-erių.
Gerdas Mulleris
Gerdas Mulleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per savo karjerą į neviltį varžovų gynėjus varęs vokietis pastaruosius 6-erius metus kentė nuo Alzhaimerio ligos.

G.Mulleriui dar ir šiandien priklauso daugybė įvarčių rekordų. Jis yra rezultatyviausias visų laikų „Bundesliga“ žaidėjas (365 įvarčiai), daugiausiai kartų tapęs rezultatyviausiu sezono žaidėju (7).

Per visą savo karjerą nesustabdomas puolėjas pelnė net 566 įvarčius per 607 rungtynes. Vokietijos rinktinėje vos per 62 mačus jis pasižymėjo 68 sykius. 1974 metų pasaulio futbolo čempionato finale G.Mulleris pelnė pergalingą įvartį.

Tik praėjusį sezoną lenkas Robertas Lewandowskis (su 41 taikliu smūgiu) pagerino daugiausiai per vieną sezoną „Bundesliga“ įmuštų įvarčių rekordą, priklausiusį G.Mulleriui (40) ir gyvavusį net 49-erius metus.

„Tai liūdna, juoda diena „Bayern“ klubui ir visiems gerbėjams. Gerdas Mulleris buvo geriausias puolėjas, šiltas ir ypatingas žmogus. Jaučiame didžiausią užuojautą artimiesiems. Be G.Mullerio „Bayern“ klubas niekada nebūtų toks, koks yra dabar“, – teigė „Bayern“ prezidentas Herbertas Haineris.

VIDEO: Top 5 Goals Gerd Müller

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito