Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gianluigi Buffonas futbolą žais dar dvejus metus – iki 40-ies

Gyva Italijos futbolo legenda, Gianluigi Buffonas, paskelbė, kada žada atsisveikinti su profesionalo karjera. Turino „Juventus“ vartininkas žada rungtyniauti dar dvejus metus.
Gianluigi Buffonas
Gianluigi Buffonas / „Scanpix“ nuotr.

38 metų vartų sargas teigė, kad nori rungtyniauti iki 40-ies, tačiau ne ilgiau. G.Buffonas tai žada daryti tik „Juventus“ gretose.

„So Foot“ vartininkas atskleidė, kad po futbolininko karjeros pabaigos jis negalvoja tapti treneriu, tačiau norėtų dirbti skautu.

„Po šio sezono žaisiu dar dvejus metus, kol sulauksiu 40-ies. Nenoriu rungtyniauti ilgiau, tačiau noriu pasiekti 40 metų ribą“, – sakė G.Buffonas.

2001 metais brangiausiu pasaulio vartininku tapęs G.Buffonas iš „Parma“ į „Juventus“ persikėlė už 52,88 mln. eurų išpirką. Futbolo legenda patikino, kad karjerą „Senojoje senjoroje“ jis ir užbaigs.

„Net jeigu man kas nors pasiūlytų dvigubą atlyginimą, aš vis tiek likčiau Juve. Būti šios komandos dalimi man yra vertybė. Šiais laikais daug kas tokių dalykų jau nebevertina“, – kalbėjo vis dar pagrindiniu Italijos rinktinės ir „Juventus“ vartininku esantis G.Buffonas.

Per įspūdingą, 21-erius metus jau besitęsiančią karjerą, G.Buffonas klubuose jau yra sužaidęs 793 rungtynes. Iš jų net 573 už „Juventus“. Dar 156 mačus vartininkas sužaidė Italijos rinktinėje.

Jis yra 2006 metų pasaulio čempionas, šešis sykius „Serie A“ laimėtojas, dukart likęs antras UEFA Čempionų lygoje, kartą – Europos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas