Sportas gyvai

Greičiausias istorijoje įvartis nesustabdė – italai palaužė albanus

Šeštadienio kovas 2024 metų Europos futbolo čempionate Vokietijoje užbaigė nugalėtojos titulą ginančios Italijos rinktinės pergalė prieš Albanijos nacionalinę komandą 2:1 (2:1).

Rungtynės Dortmunde prasidėjo neįtikėtinai. Italas Federico Dimarco jau pirmąją minutę iš užribio kamuolį įmetė į savo baudos aikštelę taip, kad ten jis atiteko Nedimui Bajrami, o albanas galingu smūgiu vos 23 sekundę pasiuntė žaidimo įrankį po italų vartų skersiniu ir pelnė greičiausią įvartį Europos čempionatų istorijoje!

Vis dėlto tai neišmušė italų iš vėžių. Po praleisto įvarčio Europos čempionai ėmė nuožmiai spausti albanus ir jau 11 min. po kampinio Alessandro Bastoni smūgiu galva iš poros metrų išlygino rezultatą.

Dar po 5 min. mėlynoji komanda jau buvo priekyje. 16 min. kamuolys prie albanų baudos aikštelės atšoka Nicolo Barellai ir šis preciziškai tiksliu smūgiu vienu lietimu išvedė savo komandą į priekį (2:1).

Į priekį įsiveržę italai ėmė žaisti atsargiau ir stengėsi kontroliuoti žaidimą. Jiems tai puikiai sekėsi, o trečiojo įvarčio pelnyti nepavyko tik dėl sėkmės trūkumo. Kartą albanus išgelbėjo virpstas, keletą kartų futbolininkams pritrūko sėkmės.

Albanijos rinktinė vienintelę gerą progą išsigelbėti turėjo 90 min., kai po daugybės nesėkmingų bandymų pagaliau pavyko su kamuoliu įsiveržti į baudos aikštelę ir atlikti smūgį. Italus nuo nemalonumų išgelbėjo vartininkas Gianluigi Donnarumma.

Tai buvo antrosios šios dienos rungtynės B grupėje. Per pirmąsias Ispanijos rinktinė 3:0 (3:0) sutriuškino Kroatijos futbolininkus.

RUNGTYNIŲ EIGA

90+5 min. Rungtynės baigėsi Italijos komandos pergale 2:1.

90 min. Albanijos rinktinei pagaliau pavyksta su kamuoliu įsiveržti į baudos aikštelę ir atlikti smūgį. Italus gelbsti vartininkas Gianluigi Donnarumma.

80 min. Aikštėje – nieko naujo. Italai kontroliuoja žaidimą, bet aklai prie vartų nesiveržia, o albanai ir toliau nesugeba bent jau priartėti su kamuoliu prie varžovų baudos aikštelės.

60 min. Italai antrąjį kėlinį pradėjo toliau žaisdami saugiu stiliumi, ilgai laikydami kamuolį ir rizikuodami tik atsidūrę arčiau albanų vartų. Taip kartą Federico Chiesa atliko labai pavojingą smūgį, bet daugiau aštrumo prie abiejų vartų nebuvo.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

45+3 min. Per likusį kėlinio laiką žaidimą toliau kontroliavo italai, kartą kamuoliu pataikę į virpstą ir dar porą kartų atlikę smūgius šalia vartų. Albanai pagrasino tik vienu netaikliu tolimu smūgiu ir tai buvo viskas, ką jiems pavyko sukurti. Po pirmojo kėlinio 2:1 pirmauja Italijos rinktinė.

30 min. Po audringos rungtynių pradžios padėtis aikštėje kiek aprimo. Savo pasiekę italai žaidžia ramiau, o albanai prie varžovų vartų kelių neranda.

16 min. ĮVARTIS!!! Kamuolys prie albanų baudos aikštelės atšoka Nicolo Barellai ir italas preciziškai tiksliu smūgiu vienu lietimu išveda savo komandą į priekį – 2:1!

11 min. ĮVARTIS!!! Italai nesutriko po praleisto įvarčio ir ėmė spausti albanus. Tai atsipirko labai greitai – 11 min. po kampinio Alessandro Bastoni smūgiu galva iš poros metrų lygina rezultatą (1:1).

23 sek. ĮVARTIS!!! Neįtikėtina!!! Federico Dimarco iš užribio kamuolį meta į savo baudos aikštelę taip, kad ten jis atitenka Nedimui Bajrami, o šis stipriu smūgiu siunčia žaidimo įrankį po italų vartų skersiniu – 1:0! Tai yra greičiausias įvartis Europos čempionatų istorijoje!

0.00 Rungtynės prasidėjo

Rungtynės Dortmunde prasidės 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius