Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina drama: Pietų Korėja nugalėjo Portugaliją ir sudaužė Urugvajaus širdis

Pasaulio futbolo čempionate Katare – dar viena neįtikėtina drama. H grupės finiše Pietų Korėja jau per teisėjo pridėtą laiką įmušė įvartį, 2:1 nugalėjo Portugaliją ir paskutinėmis akimirkomis aplenkė Urugvajų, kuris 2:0 šventė pergalę prieš Ganą.

Būtent Pietų Korėja užėmė 2 vietą grupėje ir pateko į atkrintamąsias.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Sonas Heung-minas verkia iš laimės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Sonas Heung-minas verkia iš laimės

Kitose rungtynėse Urugvajus 2:0 pranoko Ganą, tačiau liejo apmaudo ašaras. Iki kito etapo jiems pritrūko vieno įvarčio.

Pietų Korėja ir Urugvajus H grupėje surinko po 4 taškus. Lygus ir jų įvarčių santykis – po 0, tačiau Pietų Korėja įmušė daugiau įvarčių (4, Urugvajus – 2), todėl užėmė aukštesnę vietą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Urugvajaus futbolininkai užsipuolė teisėją Danielį Siebertą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Urugvajaus futbolininkai užsipuolė teisėją Danielį Siebertą

Pirmi H grupėje finišavo portugalai, o ketvirta liko Gana.

Portugalija ir Pietų Korėja žengė į atkrintamąsias. Jų varžovai aštuntfinalyje paaiškės po G grupės finišo, o Urugvajaus ir Ganos kelionė šiame pasaulio čempionate jau baigėsi.

Dramos netrūko ir Urugvajaus rungtynėse su Gana. Būtent afrikiečiai, kuriems reikėjo pergalės, galėjo įmušti pirmi, bent nerealizavo 11 metrų baudinio. Urugvajus netrukus atsakė dviem tiksliais smūgiais ir ilgą laiką buvo padėties šeimininkas, kol kitame stadione nekrito įvartis.

Po finalinio švilpuko Urugvajaus futbolininkai užsipuolė mačo arbitrą Danielį Siebertą, kuris viename iš epizodų po papildomos vaizdo peržiūros nusprendė neskirti 11 m baudinio į Ganos vartus.

Antras kėlinys

90+10 min. Viskas. Urugvajui nepavyksta įmušti trečio, tad tolyn keliauja Pietų Korėja.

90+6 min. Son Heung-Minas verkia iš laimės – Pietų Korėja 2:1 nugali Portugaliją. Dabar jų likimas Urugvajaus ir Ganos rankose – jei daugiau įvarčių nebus, antrą vietą grupėje užims Pietų Korėja. Jei dar vieną įvartį įmuštų Urugvajus, tolyn žengtų jis.

90+1 min. Hee-Chan Hwangas muša įvartį ir Pietų Korėja 2:1 pirmauja prieš Portugaliją. Tai reiškia, kad į antrą vietą grupėje kyla Pietų Korėja! Abi rinktinės turi po 4 taškus ir vienodą įvarčių santykį (po 0), tačiau Pietų Korėja yra įmušusi daugiau įvarčių (4 prieš 2 Urugvajaus).

64 min. Pietų Korėjos rinktinė spaudžia portugalus prie jų vartų ir ieško antrojo įvarčio. Jei jiems pavyktų įmušti, o rezultatas kitame mače nesikeistų, tuomet į kitą etapą keliautų būtent Pietų Korėja.

Pirmas kėlinys

45+6 min. Pirmas kėlinys baigiasi ir kitose rungtynėse. Urugvajus pirmauja 2:0 ir, jeigu viskas baigtųsi dabar, kartu su Portugalija keliautų toliau.

45+2 min. Portugalijos ir Pietų Korėjos rungtynėse pirmas kėlinys jau baigiasi. Lygu – 1:1.

32 min. L.Suarezo rezultatyvus perdavimas tam pačiam Giorgianui de Arrascaetai ir Urugvajus pirmauja jau 2:0.

27 min. Kitose rungtynėse Pietų Korėja lygina rezultatą. Po kampinio Cristiano Ronaldo atsuka nugarą, kamuolys atsimuša nuo portugalų kapitono, nukrenta po kojomis Kimui Young-Gwonui ir šis neklysta (1:1). Jei abejos rungtynės baigtųsi šiuo metu, portugalai liktų pirmi, o antrąją vietą užimtų Urugvajus.

26 min. Neįmuši tu – įmuša tau. L.Suarezo smūgis tampa rezultatyviu perdavimus ir Giorgianas de Arrascaeta siunčia kamuolį į vartus. Urugvajus pirmauja 1:0.

„Scanpix“/AP nuotr./Sergio Rochet atremia Andre Ayew baudinį
„Scanpix“/AP nuotr./Sergio Rochet atremia Andre Ayew baudinį

19 min. Į Urugvajaus rinktinės vartus, po VAR peržiūros, skiriamas 11 m baudinys, tačiau Ganos kapitonas A.Ayew jo įmušti nesugeba – S.Rochetas, pats ir užsidirbęs baudinį, taiso savo klaidą.

14 min. Urugvajaus ir Ganos rungtynėse nė vienai ekipai pranašumo įgyti kol kas nepavyksta. Lygu 0:0, o toks rezultatas tenkina Ganą.

6 min. Portugalai veržiasi į priekį. Diego Dalotas aikštės krašte išvengia nuošalės pinklių, įsiveržia į baudos aikštelę, perduoda kamuolį Ricardo Hortai ir pastarasis siunčia kamuolį į vartus (1:0). Pietų Korėjos padėtis tampa dar sudėtingesne.

Prieš rungtynes

Cristiano Ronaldo ir Portugalija (6 tšk.) jau turi bilietą į kitą etapą, o pergalė arba lygiosios prieš Pietų Korėją (1 tšk.) garantuotų 1 vietą grupėje.

Pirmi portugalai gali finišuoti ir pralaimėję, jei Gana (3 tšk.) nelaimės prieš Urugvajų (1 tšk.). Jei portugalai pralaimėtų, o Gana laimėtų, tuomet reikėtų skaičiuoti įvarčius.

Ganai bilietą tolyn garantuotų pergalė arba lygiosios, nebent Pietų Korėja nugalės Portugaliją ir įgis geresnį įvarčių santykį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Urugvajaus sirgaliai dėkoja Luisui Suarezui dėl jo žaidimo ranka 2010-aisiais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Urugvajaus sirgaliai dėkoja Luisui Suarezui dėl jo žaidimo ranka 2010-aisiais

Lemiamas rungtynes Gana žais su Urugvajumi ir vis dar nepamiršo skaudaus pralaimėjimo 2010-aisiais, kai Luisas Suarezas išgelbėjo savo rinktinę tyčia sužaisdamas ranka.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas ranka atmušė lemtingą Ganos smūgį 2010-siais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas ranka atmušė lemtingą Ganos smūgį 2010-siais

Urugvajui penktadienį reikia pergalės ir tikėtis, kad Portugalija nepralaimės Pietų Korėjai. Jei laimėtų ir Urugvajus, ir Pietų Korėja, abi rinktinės turėtų po 4 taškus ir tektų skaičiuoti įvarčius.

Pietų Korėjos situacija sudėtingiausia. Ji ne tik privalo laimėti, bet ir tikėtis, kad Gana neįveiks Urugvajaus. Jei kitos rungtynės baigsis lygiosiomis arba Urugvajaus pergale, tektų skaičiuoti įvarčius.

Kas užims aukštesnę vietą, jei surinks lygiai taškų?

  • 1) Įmuštų ir praleistų įvarčių santykis.
  • 2) Įmušti įvarčiai.
  • 3) Tarpusavio rezultatai.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas