Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į aikštes grįžta kūrybingai: rungtynėms pasitelkta „Zoom“ ir „drive-in“

Kai šią savaitę Danijos futbolas atgims tuščiuose stadionuose atslūgus koronaviruso pandemijai, komandos varžysis ne tik dėl taškų, bet ir idėjomis – kaip išradingai pritraukti savo sirgalius.
Orhuso „Ceres Park“ stadiono darbuotojai rengiasi Danijos futbolo lygos rungtynės.
Orhuso „Ceres Park“ stadiono darbuotojai rengiasi Danijos futbolo lygos rungtynės. / „Scanpix“/AP nuotr.

Čempionate pirmaujantis „Midtjylland“ klubas turi tokį laikiną planą: įrengti „drive-in“ vietas bent 2 tūkst. sirgalių, kurie galės stebėti rungtynes savo automobiliuose prie komandos stadiono.

Didžiuliai ekranai bus instaliuoti stadiono automobilių stovėjimo aikštelėse, o sirgalių atvaizdai turėtų būti rodomi stadiono viduje, kai „Midtjjylland“ žais su „Horsens“ šeštadienį.

„Miela, kad jie sustos prie stadiono ir stebės rungtynes tiesiogiai bent tokiu būdu – sakė Danijos lyderių kapitonas Erikas Sviatchenko. – Vietoj to, kad gulėtų savo namuose ant sofos.“

Trečia vietą užimantis Orhuso AGF idėjų kartelę kelia dar aukščiau.

Rungtynes su „Randers“ šį ketvirtadienio vakarą, kai Danijos čempionatas atgims po pustrečio mėnesio pertraukos, Orhuso klubas pasitiks sumontavęs tris milžiniškus ekranus „Ceres Park“ stadione, o per juos bus rodomi daugiau nei 10 tūkst. sirgalių veidų – jie bus transliuojami per tiesioginį vaizdo įrašą per „Zoom“ programą.

Mieste įkurtos 22 skirtingos vietos, kurie sirgaliai gali susitelkti. Jie ten bus filmuojami, o jų skanduotės persikels į stadiono garsiakalbius.

„Save laikome „Midtjylland“ varžovais, – sakė Sorenas Hijlundas Carslsenas, Orhuso klubo komunikacijos vadovas. – Kai pamatėme, ką jie daro (su drive-in), pagalvojome, kad mes galime sugalvoti dar geriau, dar daugiau.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Orhuso „Ceres Park“ stadiono darbuotojai rengiasi Danijos futbolo lygos rungtynės.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Orhuso „Ceres Park“ stadiono darbuotojai rengiasi Danijos futbolo lygos rungtynės.

Orhuso komanda taip atsidurs prie virtualių sirgalių tribūnų.

Kai kurie futbolo klubai taip pat stengiasi padaryti, kad futbolininkai jaustų palaikymą, kol aistruoliams negalima patekti į stadionus.

Vokietijoje futbolo čempionatas atsinaujino greičiausiai iš visų Europoje, o Mionchengladbacho „Borussia“ sirgaliai į stadioną perkėlė savo atvaizdus. Jie nusifotografavo namie, susimokėjo po 19 eurų, kad jų atvaizdai virstų kartono modeliais.

Apie 13 tūkst. išpjautų kartoninių sirgalių užpildė tribūnas per „Borussia“ namų rungtynes su Lėverkūzeno „Bayer“.

Apie 1 tūkst. Kelno aistruolių paskyrė savo marškinėlius ir šalikus, kad jais būtų papuoštos tribūnos per jų palaikomos ekipos rungtynes su „Mainz“.

Dortmundo „Borussia“ surengė vaizdo pokalbį tarp žaidėjų ir sirgalių per „Zoom“ programą, kai įveikė Gelzenkircheno „Schalke“ 4:0 per pirmąjį mačą sugrįžus.

Tiesa, pokalbis buvo trumpam nutrauktas, kai kai kurie pasijungę žmonės ėmė krėsti šunybes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Orhuso „Ceres Park“ stadiono darbuotojai rengiasi Danijos futbolo lygos rungtynės.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Orhuso „Ceres Park“ stadiono darbuotojai rengiasi Danijos futbolo lygos rungtynės.

Orhuso klubas tiki, kad jų idėjos suburti sirgalius įkvėps ir kitas lygas, laukiančias futbolo sugrįžimo po pandemijos.

„Mūsų projektas sulaukė tarptautinio susidomėjimo, – sakė Danijos klubo atstovas S.H.Carlsenas. – Kitos lygos kitose šalyse jau ruošiasi, mes sulaukėme klausimų iš klubų Prancūzijoje, Nyderlanduose, Norvegijoje ir kitose šalyse.

Stebėdami Bundeslygą mes pamatėme, kad galbūt reikėtų sukurti tam tikrą atmosferą taip, kad žmonės žiūrėtų rungtynes iš savo namų. Nors vaizdas bus kitoks, jausmas bus kaip futbole.“

Orhuso sirgaliai gali užsisakyti bilietus ir pasirinkti kurioje tribūnos vietoje galėtų virtualiai būti. Taip jie gali atsidurti prie žmonių, greta kurių įprastai sėdi per futbolo rungtynes. Sekcija palikta ir svečių komandos sirgaliams.

S.H.Carlsenas teigė, kad klubas bandys perkelti į stadiono garsiakalbius per „Zoom“ gaunamus sirgalių balsus ir skanduotes. „Tik mums reikės suderinti garsą, kad tai netrikdytų žaidėjų“, – sakė jis.

„Midtjylland“ futbolininkai patenkinti, nes girdės kaip sirgaliai palaiko savo komandą iš savo automobilių. „Nes stadionas be sirgalių, žaidžiant futbolą 11 prieš 11, pernelyg rami vieta“, – sakė „Midtjylland“ žaidėjas E.Sviatchenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas