Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 06 /21:10

Į „Euro 2016“ kaimynai palydėti draugiškai: Lenkija – Lietuva 0:0

Pirmadienį Krokuvos stadione paskutines kontrolines rungtynes prieš „Euro 2016“ turnyrą sužaidusi Lenkijos futbolo rinktinė nesugebėjo įveikti Lietuvos – 0:0. Simpatišką futbolą demonstravę lietuviai spėjo ir surengti keletą ataką ir puikiai gintis, o lenkai rungtynes baigė Robertui Lewandowskiui nežengus į aikštę.
Lukas Spalvis
Lukas Spalvis / Sauliaus Čirbos/LFF.lt nuotr.

Rungtynėms tik prasidėjus lenkus šaltu dušu galėjęs apipilti Arvydas Novikovas jau 15-ąją sekundę atsidūrė vienas prieš Lukaszą Fabianskį, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką.

Tai ir buvo pati pavojingiausia Lietuvos rinktinės proga per visas rungtynes. Vis dėlto nuobodžiu žaidimu Edgaro Jankausko vyrų neapkaltinsi.

Pirmajame kėlinyje tas pats A.Novikovas ne kartą kairiajame krašte draskė lenkų gynybą ir sukūrė keletą įsimintinų epizodų. Lenkai viską kūrė dešinėje per Jakubą Blaszczykowskį, kurio šūvis į virpstą antrojo kėlinio pradžioje buvo geriausia šeimininkų proga.

Lenkijos rinktinė aikštėje akivaizdžiai dominavo tik maždaug pirmas 15 minučių antrajame kėlinyje, kai Kuba ir pykštelėjo į virpstą, o lenkai ilgai buvo užgulę vartus. Vis dėlto nieko daugiau įspūdingo sukurti nepavyko.

Šeimininkų spaudimo pabaiga sutapo su antra puikia Lietuvos rinktinės proga, kai Nerijus Valskis apsisukdamas atliko klastingą ir stiprų smūgį, tačiau Arturas Borucas reagavo nepriekaištingai.

P.Jakelio/Futbolo.TV nuotr./Edvinas Girdvainis
P.Jakelio/Futbolo.TV nuotr./Geriausias mačo žaidėjas – Edvinas Girdvainis

Rungtynių pabaigoje mačo teisėjas pagailėjo bene geriausio žaidėjo Lietuvos rinktinėje, Edvino Girdvainio, kai įsiveržusį į baudos aikštelę lenką gynėjas nugriovė. Teisėjas įžvelgė, kad E.Girdvainio kojos visų pirma kliudė kamuolį, tačiau už priešingą sprendimą nebūtų galima pykti.

82-ąją minutę Arkadiuszui Milikui buvo pavykę įmušti į tinklą, tačiau užfiksuota pražanga Slawomirui Peszko.

Drausminga ir patikima Lietuvos rinktinės gynyba viso mačo metu žaidė beveik be įtrūkimų. Nors buvo keletą žioplokų klaidų, tačiau lenkai jomis nepasinaudojo. Tikrai gerai sekėsi stabdyti Lenkijos rinktinės standartines situacija ir kontratakas.

Lenkams tai buvo antrasis ir paskutinis draugiškas mačas prieš „Euro 2016“. Gegužės pirmą dieną jie 1:2 namuose nusileido Nyderlandams.

„Euro 2016“ lenkų varžovėmis bus Vokietijos, Ukrainos ir Šiaurės Airijos nacionalinės komandos.

Pastarąjį kartą Lenkija ir Lietuva žaidė lygiai prieš dvejus metus – 2014 m. birželio 6 dieną, kai Gdanske lenkai šventė pergalę 2:1.

18:53

​Pirmasis kėlinys: Lenkija – Lietuva 0:0

Startinė Lietuvos sudėtis: E.Zubas, E.Vaitkūnas, E.Girdvainis, G.Freidgeimas, R.Baravykas, A.Žulpa, V.Slivka, M.Kuklys, A.Novikovas, F.Černychas, L.Spalvis.

19:02

Lenkijos rinktinė susitikimą pradėjo be R.Lewandowskio, pagrindiniu puolėju žais A.Milikas.

19:05

1 min. KOKIA PROGA! Lietuviai rungtynes pradėjo su kamuoliu ir jau 15-ąją mačo sekundę A.Novikovas baudos aikštelėje turėjo kone šimtaprocentę progą įvarčiui, tačiau smūgiavo tiesiai į L.Fabianskį.

19:12

7 min. Po lenkų pražangos netoli baudos aikštelės baudos smūgį kėlė A.Novikovas. E.Girdvainiui nepavyko pasiekti kamuolio galva, o tai galėjo būti labai pavojinga.

19:21

16 min. Dar vienas įsimintinas Lietuvos rinktinės epizodas. A.Novikovas gražiai prasiveržė kairiuoju kraštu, atliko perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam V.Slivkai, tačiau jo smūgis atsitrenkė į gynėją.

19:23

19 min. Lenkai kol kas visas savo atakas kūrė dešiniuoju kraštu, kur žaidė J.Blaszczykowskis ir B.Kapustka. Lietuviai savo ruožtu viską kuria per A.Novikovo kairįjį kraštą,

19:28

24 min. Puiki lenkų proga. K.Grosickis nespėjo po labai pavojingo J.Blaszczykowskio perdavimo iš krašto, kamuolį išmušė gynėjai.

19:29

25 min. ​Dar viena proga. Lietuvos rinktinės puolėjai sukūrė gerą kombinaciją nuskuodę į greitą puolimą, tačiau L.Fabianskis suskubo prie kamuolio pirmiau už A.Novikovą.

19:37

32 min. Po A.Novikovo išprovokuotos pražangos lietuvių perdavimas į baudos aikštelę nepavyko. Lietuvos rinktinei pavyko ilgiau užsibūti lenkų aikštės pusėje.

19:38

33 min. Gražus A.Novikovo bandymas. Lietuvis standartinės situacijos metu pasirinko ne perdavimą, o tiesioginį smūgį į vartus, kas apgavo L.Fabianskį, tačiau į vartus pataikyti nepavyko.

19:43

38 min. Labai pavojinga lenkų ataka. Po perdavimo iš krašto lietuvių gynėjas išmušė kamuolį iš baudos aikštelės, kur G.Krychowiakas atliko galingą smūgį link vartų, tačiau E.Girdvainis blokavo smūgį. Gynėjui kamuolys pataikė tiesiai į smilkinį, tad mačas buvo trumpam sustabdytas.

19:46

42 min. G.Krychowiakas kartu su F.Starzynskiu ir A.Miliku pasileido į kontrataką trys prieš du, tačiau po truputį per stipraus perdavimo kamuolį pačiupo E.Zubas.

19:50

45 min. Nedovanotina V.Slivkos klaida vos nesibaigė įvarčiu. Galva kamuolį vartininkui norėjęs atmesti saugas „pakabino“ jį į orą, o K.Grosickis smūgiu per vartininką vos neišvedė šeimininkų į priekį.

19:55

Antrasis kėlinys: Lenkija – Lietuva

20:10

Keitimai: A.Borucas vartuose pakeitė L.Fabianskį, gynėas B.Salamonas pakeitė K.Gliką, o saugą K.Maczynskį pakeitė T.Jodlowiecas.

Lietuvos rinktinėje S.Paulius pakeitė M.Kuklį.

20:11

49 min. ​N.Valskis žengė į aikštę vietoj F.Černycho.

20:15

54 min. Visiškai ramus futbolas, abiems komandoms per daug nebandant veržtis pirmyn.

20:17

55 min. Po E.Vaitkūno pražangos lenkai baudos smūgio metu atliko perdavimą į baudos aikštelę, tačiau bandymas smūgiuoti į vartus skrido virš vartų.

20:18

57 min. Po kampinio kamuoliui atšokus tiesiai po T.Jodlowieco kojomis, tačiau lenkas, greičiausiai pats to nesitikėjęs, nesugebėjo atlikti smūgio į kone tuščius vartus.

20:21

59 min. Vos vos! E.Zubo ginamų vartų virpstą galingu šūviu sudrebino J.Blaszczykowskis.

20:21

60 min. ​V.Slavickas pasirodė aikštėje vietoj R.Baravyko.

20:26

64 min. Lenkijos rinktinės presas vis labiau slėgė Lietuvos gynybą. Svečiai buvo prispausti prie savų vartų, o kamuolį dažniausiai prarasdavo jau ties aikštės viduriu.

20:29

68 min. Smūgis! Stiprus ir klastingas N.Valskio smūgis iš už baudos aikštelės! Vis dėlto A.Borucas bandymą atmušė.

20:30

69 min. Traumelę prieš pora minučių patyręs V.Slivka pakeistas D.Norvilu.

20:35

74 min. Kelių minučių lenkų bandymas pramušti lietuvių sieną baigėsi gana pavojingu, bet netaikliu smūgiu link vartų.

20:36

75 min. J.Blaszczykowskis baigė savo rungtynes – jį pakeitė A.Jedrzejczykas. K.Grosickį pakeitė S.Peszko.

20:39

77 min. Labai galingas A.Miliko baudos smūgis į vartų kampą iš maždaug 24 metrų atmuštas E.Zubo.

20:41

79 min. G.Krychowiakas susistumdė su D.Norvilu po lietuvio pražangos. Teisėjas abiems parodė po geltoną kortelę.

20:45

82 min. Įvartis neįskaitomas. Lenkai surengė greitą ataką dviese prieš du, kamuolys po A.Miliko smūgio atsidūrė vartuose, tačiau teisėjas užfiksavo S.Peszko pražangą.

20:46

86 min. G.Krychowiaką pakeitė P.Zielinskis. Tai labiau atakuojantis saugas.

20:49

87 min. Teisėjas pasigailėjo E.Girdvainio, įžvelgęs jo kontaktą su kamuoliu, o tik po to su varžovo koja. 11 m. baudinys į lietuvių vartus neskirtas. Sprendimas tikrai galėjo būti priešingas.

20:51

90 min. D.Kazlauskas paskutinėms minutėms aikštėje pakeitė A.Žulpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas