Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į kitą Europos lygos etapą „Basel“, „Benfica“ ir „Fenerbahce“ keliavo po lygiųjų

UEFA Europos lygos ketvirtfinalių etapą ketvirtadienio vakarą sėkmingai peržengė ir prie kiek anksčiau savo rungtynes baigusio Londono „Chelsea“ klubo pusfinalyje prisijungė Lisabonos „Benfica“, „Basel“ ir Stambulo „Fenerbahce“ klubai.
Mohamedo Salaho įvartis.
Mohamedo Salaho įvartis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Basel“ klubas namuose lygiosiomis 2:2 (1:1) sužaidė su Londono „Tottenham Hotspurs“ klubu. Kadangi pirmasis mačas Anglijoje buvo pasibaigęs identišku rezultatu, komandoms teko žaisti pratęsimą, o po jo mušti 11 metrų baudinius.

Baudinių serijoje kur kas sėkmingiau sekės Šveicarijos klubo futbolininkams, kurie įmušė visus 4 smūgiu, o „Tottenham“ klubo žaidėjai pramušė net du kartus iš trijų bandymų. Žiūrovus ypač prajuokino puolėjo Emmanuelio Adebayoro baudos smūgis.

VIDEO: Emmanuelio Adebayoro šūvis į tribūnas.

Per pagrindinį mačo laiką abu įvarčius pralaimėtojams pelnė Clintas Dempsey (23 ir 83 min.), „Basel“ klubui įvarčius pelnė Mohamedas Salahas (27 min.) ir Aleksandras Dragovičius (49 min.). Pačioje pagrindinio laiko pabaigoje „Tottenham“ gynėjas Janas Vertonghenas užsidirbo raudoną kortelę.

Lisabonos „Benfica“ klubas sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su „Newcastle United“ ir dėka namuose iškovotos pergalės 3:1 pateko į kitą etapą.

Anglijos klubą į priekį 71-ąją minutę išvedė Pappis Demba Cisse, tačiau paskutinėmis mačo akimirkomis rezultatą išlygino Eduardo Salvio (90+2 min.).

Lygiosiomis sužaidė ir Mariaus Stankevičiaus atstovaujamas Romos „Lazio“ ekipa bei Stambulo „Fenerbahce“ – 1:1 (0:0). Turkijos klubas į kitą etapą pateko, nes namuose buvo laimėjęs 2:0.

„Lazio“ į priekį išsiveržė 60-ąją min. po Senado Luličiaus įvarčio, o rezultatą išlygino Caneras Erkinas (73 min.).

Europos lygos pusfinalio burtai bus traukiami penktadienį, iškart po to, kai bus ištraukti UEFA Čempionų lygos pusfinalio burtai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas