Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Manchester United“ vartus mušęs R.Jansonas: „Viduje kažkas sprogo“

Romualdo Jansono įvarčių fejerverkai UEFA jaunimo Čempionų lygoje tęsiasi. 19-metis Vilniaus „Žalgirio“ puolimo talentas mušė ir į „Manchester United“ vartus.

„Tai – mėgstamiausias mano klubas. Buvo tikrai malonu jam įmušti. Tuo metu viduje tikrai kažkas tarsi sprogo. Matysime, gal pavyks ir dar bent vieną įmušti“, – po rungtynių šypsojosi R.Jansonas.

Jo sąskaitoje šioje UEFA jaunimo (iki 19 metų) Čempionų lygoje – net šeši įvarčiai per tris mačus.

Nuotaikų istorinėse rungtynėse per daug nesugadino ir galutinis rezultatas – 5:2 (1:0) garsiųjų svečių naudai.

„Pradžia buvo sunki. Mes nepratę prie tokių greičių. Visi – techniški, greiti, žaidžia su kamuoliu. Jie mus tiesiog prispaudė. Nebuvo lengva, bet pusvalandį apsigynėme. Reikia būti realistais – mūsų tikslas buvo, kuo mažiau praleisti. Suprantame, kad atvažiavo „Manchester United“, vienas didžiausių klubų pasaulyje. Pavyko įmušti ne vieną, o du įvarčius. Matėte, kas darėsi stadione. Euforija. Tikrai ne kiekvieną dieną taip nutinka“, – pabrėžė „Žalgirio“ U19 treneris Dainius Greviškis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Dainius Greviškis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Dainius Greviškis

„Tas vienintelis įvartis, kurį jie įmušė pirmajame kėlinyje... Tiesiog aukšta klasė. Bet antrąjį pradėjome per pasyvūs. Leidome jiems mąstyti su kamuoliu. Praleidome du greičius įvarčius. Jie kiek atsileido ir mus atsirado daugiau erdvių. Ėmėme žaisti, – svarstė R.Jansonas.

– Džiugu, kad įmušėme du, problema, kad praleidome penkis. Manau, įmanoma dar kabintis. Futbolas – toks žaidimas, kad niekada nežinai.“

fkzalgiris.lt nuotr./Romualdas Jansonas (viduryje)
fkzalgiris.lt nuotr./Romualdas Jansonas (viduryje)

„Raudona kortelė, rikošetas – bet kas gali nutikti futbole, – tikėjimo neprarado ir D.Greviškis. – Ir spaudimo atsakomosiose rungtynėse mums nebebus tiek daug. Deja, žaisime ne „Old Trafford“ stadione.“

„Mūsų žaidėjams sunku persiorientuoti, nes Lietuvoje esame įpratę žaisti pirmu numeriu, spausti varžovus, o čia turėjome gintis. Nemanau, kad koją pakišo jaudulys, ruošėme komandą. Baimė nesijautė. Nesvarbu, prieš ką žaidėme, nes, o ką mes galėjome prarasti? Sakyčiau, varžovai neatrodė labai patenkinti ir laimingi dėl rezultato“, – šyptelėjo jaunųjų žalgiriečių treneris, padėkojęs beveik pilnam LFF stadionui.

Atsakomasis „Žalgirio“ ir „Manchester United“ mūšis UEFA jaunimo Čempionų lygos antrajame etape vyks po savaitės Anglijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento