Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasaulio čempionatą nevažiuos: iš Velso rinktinės traukiasi R.Giggsas

Ryanas Giggsas pirmadienį patvirtino, kad traukiasi iš Velso rinktinės trenerio pareigų.

„Manchester United“ komandos legenda pastaruoju metu turi problemų dėl laukiančio teismo. Jis apkaltintas savo buvusios merginos ir jos sesers užpuolimu, nederamu, prievartiniu elgesiu.

Pats R.Giggsas neigia visus jam mestus kaltinimus, o į laisvę yra paleistas už užstatą. Teismas turėjo prasidėti sausio 24-ąją, tačiau buvo nukeltas iki rugpjūčio 8-sios.

Dėl to R.Giggsas ir nusprendė pasitraukti.

„Po daug apmąstymų aš traukiuosi iš Velso vyrų futbolo rinktinės trenerio pareigų, – rašoma pranešime. – Man buvo garbė ir didelė privilegija vadovauti savo šalies rinktinei. Vis dėlto bus teisingiausia, jei Velso futbolo federacija, trenerių štabas ir žaidėjai ruošis pasaulio čempionatui turėdami visišką aiškumą dėl savo vyriausiojo trenerio.

Kad teismas nukeltas, niekas nėra kaltas. Tiesiog nenoriu paveikti savo šalies rinktinės pasiruošimo pasaulio čempionatui.“

2014-siais futbolininko karjerą R.Giggsas baigė sužaidęs net 963 rungtynes „Manchester United“ komandoje. Velso rinktinės marškinėlius jis vilkėjo 64 kartus. Prie nacionalinės komandos vairo stojo 2018-siais.

Laikinai iš trenerio pareigų R.Giggsas pasitraukė 2020-siais. Nuo tada komandą treniravo Robertas Page'as, kuris ir atvedė Velsą į pasaulio čempionatą pirmą kartą nuo 1958-ųjų.

Velso futbolo federacija priėmė atsistatydinimo pareiškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas