Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasaulio čempionatą patekusios Anglijos treneris G.Southgate'as nuolaidų Lietuvai nedarys

Anglijos futbolo rinktinės treneris Garethas Southgate'as prieš sekmadienio rungtynes su Lietuva teigė, kad jo auklėtiniai į Vilnių atvyko visų pirma laimėti. Po pastarosios pergalės prieš Slovėniją kelialapį į pasaulio čempionatą užsitikrinę anglai buvo kritikuoti už neįkvepiantį žaidimą.
Garethas Southgate'as
Garethas Southgate'as / Luko Balandžio / 15min nuotr.

G.Southgate'as prieš sekmadienio susitikimą su Lietuvos ekipa šeštadienį į spaudos konferenciją atskubėjo tiesiai iš lėktuvo. Anglijos futbolininkai į Vilniaus oro uostą nusileido 15 valandą, o po valandos strategas jau bendravo su žurnalistais „Novotel“ viešbutyje surengtoje spaudos konferencijoje.

„Tai rungtynės, kuriose galėsime išbandyti daug dalykų, turime galimybę kai ko išmokti, kai ką patikrinti. Komandoje tikrai bus pakeitimų, tačiau turime išlaikyti balansą ir norime laimėti. Tai galimybė sužinoti kai kurių žaidėjų galimybes. Reikia žaidėjų, kurie būtų motyvuoti rungtynėms, turėtų, ką įrodyti“, – kalbėjo G.Southgate'as, taip patvirtindamas, jog ant LFF stadione aikštės nuo rungtynių pradžios išbėgs ne visi stipriausi žaidėjai.

Bent vienas pasikeitimas garantuotas. Vietoj Joe Harto vartuose išvysime su treneriu spaudos konferencijoje dalyvavusį Jacką Butlandą. Greičiausiai startiniame vienuoliktuke G.Southgate'as suras vietos ir vos po kelias rungtynes rinktinėje sužaidusiems Jesse Lingardui, Michaeliui Keanui bei Kieranui Trippierui.

Paklaustas apie kritiką dėl negražaus žaidimo G.Southgate'as teigė, kad atrankoje pirmiausias tikslas yra laimėti: „Svarbiausia yra rezultatai, tačiau aš visada noriu, kad komanda žaistų gražų futbolą, kad sirgaliams patiktų. Mano noras yra tiek pasiekti rezultatus, tiek žaisti gražiai. Minimalus tikslas yra laimėti, patekti į pasaulio čempionatą. Tai mes pasiekėme, kas yra labai svarbu Anglijos futbolui.“

Anglai rungtynėse Vilniuje jau neturi ką prarasti, o Lietuvos rinktinė jau nebegali pakilti aukščiau turnyro lentelėje. Vis dėlto G.Southgate'ui toks pastebėjimas nepatiko.

„Žaidžiant už Angliją, visada yra ką prarasti. Vaikinai, kurie žais ryt, tikrai stengsis. Tikiuosi, kad rungtynės bus tikrai sunkios, Lietuva labai gerai gynėsi „Wembley“ stadione. Mes esame pasirengę šiam iššūkiui ir lietuvių gynybai“, – užtikrintai kalbėjo G.Southgate'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito