Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Į pirmąją raudoną vėliavą Vokietijos rinktinės treneris žvelgė ramiai: „Kas nerizikuoja...“

Tai nebuvo toks futbolo vakaras, kokį sekmadienį vylėsi išvysti Frankfurto „Deutsche Bank Park“ stadione susirinkę 46 tūkst. žiūrovų, tačiau solidžiai čempionatą pradėjusi Vokietijos rinktinė sugebėjo išlipti iš balos sausa.
Julianas Nagelsmannas
Julianas Nagelsmannas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paskutinėse A grupės rungtynėse su šveicarais Juliano Nagelsmanno auklėtiniai iki paskutinės minutės buvo priversti vytis savo varžovus, tačiau galiausiai dviejų po keitimo pasirodžiusių žaidėjų kombinacija baigėsi išlyginamuoju įvarčiu.

Davidas Raumas iš kairės pakėlė kamuolį, Nico Schlotterbeckas ir Antonio Rüdigeris baudos aikštelėje jį prašoko, o už jų stovėjęs Niclas Füllkrugas galva smūgiavo tiksliai.

Netrukus po to Daniele Orsato paskelbė rungtynių pabaigą.

1:1 ir Vokietija su 7 taškais A grupėje užėmė pirmąją vietą ir aštuntfinalyje susikaus su C ketverto antrąja komanda.

„Scanpix“ nuotr./Niclas Fullkrugas
„Scanpix“ nuotr./Niclas Fullkrugas

„Buvome priversti rizikuoti ir rungtynių pabaigoje jau viską metėm į ataką bei galėjome net praleisti antrą įvartį, bet kas nerizikuoja, tas neiškovoja ir lygiųjų“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo J.Nagelsmannas.

Vokietija jau prieš paskutinę akistatą buvo užsitikrinusi vietą atkrintamosiose. Tiesa, pralaimėjimo atveju, Die Manschaft savo grupėje būtų likusi antra.

Tai būtų buvęs pirmas vokiečių pralaimėjimas šiais kalendoriniais metais.

„Viską pasako tai, kaip vokiečiai šventė išlyginamąjį įvartį, – po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas Šveicarijos kapitonas Granitas Xhaka. – Tai buvo labai iškalbinga.“

„Scanpix“ nuotr./Granitas Xhaka
„Scanpix“ nuotr./Granitas Xhaka

Šveicarija pirmavo po 28-ąją minutę gynėjus aplenkusio Dano Ndoye įvarčio.

Aštuntfinalio dvikovą šeimininkai žais Dortmunde ir susitiks su Anglija, Slovėnija, Danija arba Serbija. Tikslus vokiečių varžovas paaiškės antradienį.

Į repliką, kad vokiečiai turės dviem poilsio dienom daugiau, nei būsimas varžovas, J.Nagelsmannas reagavo originaliai.

„Mes turime ruoštis keturioms komandoms, o jie – tik vienai“, – sakė vokietis.

Jo oponentas Muratas Yakinas, nepaisant išsprūdusios pergalės, gyrė savo vyrus už charakterį ir drąsą. Per visas rungtynes šveicarai taip praktiškai ir neleido vokiečiams sukurti nieko pavojingo.

„Scanpix“ nuotr./Muratas Yakinas
„Scanpix“ nuotr./Muratas Yakinas

„Džiaugiuosi, kad vis dar liekame nenugalėti. To nepakako, kad užimtume pirmąją vietą, bet tai yra teigiamas rezultatas. Tai komanda, kuri sunkiai dirba, kurioje vyrauja tinkama komandinė dvasia. Sistema veikia, strategija pasiteisina, žaidėjai, kurie įeina į aikštę, žaidžia gerai. Mums patinka būti tamsiuoju šio čempionato arkliuku“, – džiaugėsi Šveicarijos futbolo legenda.

„Reikia pripažinti, kad Šveicarija yra labai gera komanda ir taktiškai žaisti prieš ją yra labai sudėtinga, – pripažino J.Nagelsmannas. – Bendrai mes visgi nusipelnėme taško. Ir žinoma, reikėjo rizikuoti. Tą ir darėme.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius