Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į rinktinę atvykęs D.Romanovskis: apie lauktą kvietimą ir įveiktus sunkumus Ukrainoje

Artėjančiose rungtynėse prieš Kazachstano komandą Lietuvos rinktinėje įvyko nemažai pokyčių, o komandoje nebus dviejų rinktinės lyderių – Arvydo Novikovo ir Ernesto Šetkaus. Vis dėlto savo šanso sulaukė jaunieji Lietuvos futbolininkai, o tarp jų – ir Ukrainoje žaidžiantis Danielis Romanovskis.

„Labai laukiau kvietimo, manau, kad buvau vertas patekti į rinktinę, atstovauti savo šaliai man yra labai didelė garbė. Norisi tapti pagrindiniu žaidėju ir darysiu viską, kad juo tapčiau. Rinktinėje visus pažįstu, prieš daugelį jų teko žaisti, su kitais buvome bendraklubiais. Buvau labai draugiškai priimtas todėl jaučiuosi tarsi sugrįžęs į šeimą“, – teigė D.Romanovskis.

Kalbėdamas apie Tautų lygos grupę, D.Romanovskis teigė, jog dabartiniai varžovai yra panašaus lygio. „Kaip teigė treneris, kaip mes ir patys galvojam – mūsų grupėje esančių komandų lygis panašus, galima juos įveikti ir į aikštelę eisime tik dėl pergalės. Buvo sunku žaisti prieš Ukrainą, Serbiją, Portugaliją, ženkliai skiriasi lygis, bet dabar viskas priklauso tik nuo mūsų“, – kalbėjo D.Romanovskis.

Šie metai rinktinės saugui buvo pilni iššūkių. Per žiemos perėjimų langą D.Romanovskis paliko Lietuvą ir prisijungė prie Ukrainos aukščiausioje lygoje žaidžiančio Donecko „Olimpik“. Lietuvio Ukrainoje laukė sudėtinga pradžia, tačiau kartu su nauju treneriu D.Romanovskis sulaukė ir savo šanso.

„Pradžia Ukrainoje nebuvo lengva, nes negaudavau žaidybinės praktikos. Kartu su manim prie klubo prisijungė tik keli nauji žaidėjai, o treneris didesnį pasitikėjimą išreikšdavo komandos senbuviams, – pasakojo D.Romanovskis. – Donecko komandoje debiutavau sužaisdamas 10 minučių, mačą pralaimėjome 0:2, po to šešeriose rungtynėse išvis negavau žaidybinio laiko, o komanda pastoviai patirdavo pralaimėjimus.

Pralaimėjimai turėjo įtakos komandos atmosferai, kuri buvo išties prasta, nes kai komanda patiria pralaimėjimus, žaidėjai pradeda jausti negatyvą iš žiniasklaidos, sirgalių, komandos. Tuomet klubo prezidentas nusprendė atleisti trenerį bei vyriausiuoju treneriu paskyrė buvusį trenerio asistentą.

VIDEO: D. Romanovskij: Man yra labai didelė garbė atstovauti savo šaliai

Džiaugiuosi, kad naujasis treneris įvertino mano pastangas bei darbą treniruotėse ir palaipsniui suteikdavo vis daugiau minučių. Savo šanso sulaukiau prieš „Lviv“ komandą, sužaidėme lygiosiomis, pats neblogai pasirodžiau ir nuo to laiko visas rungtynes pradėdavau startinėje sudėtyje. Esu labai laimingas, kad treneris manimi pasitikėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai