Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įkvepianti istorija: nuo greito maisto restorano iki Anglijos „Premier“ lygos

Liverpulio „Everton“ klubas, rungtyniaujantis Anglijos „Premier“ lygoje, antradienį pristatė naujoką – 194 cm ūgio puolėją Beto.
Beto
Beto / „Everton“ klubo nuotr.

Pasak pranešimų, už 25-erių puolėją „Everton“ paklojo 25 mln. eurų išpirką „Udinese“ klubui iš Italijos. Priklausomai nuo futbolininko pasiekimų, suma gali padidėti dar 5 milijonais.

„Geras jausmas, – cituojamas „Everton“ naujokas, su Liverpulio klubu sutaręs dėl 4 metų sutarties. – Čia žaidė mano idealas Samuelis Eto'o. Dėl to viskas tik dar ypatingiau.“

Vis dėlto įspūdingiausiai skamba Beto karjeros kelias. 12-metis jis trumpai lankė Lisabonos „Benfica“ akademiją, tačiau jau po metų buvo iš jos paleistas.

Sulaukęs 18 metų, kai ryškiausi talentai jau debiutuoja vyrų futbole ir yra viliojami milijoniniais uždarbiais, Beto tiesiog dirbo greito maisto restorane KFC ir rungtyniavo mėgėjų ekipoje 5-oje Portugalijos lygoje.

„Aš nepraradau tikėjimo. Žinojau, kad esu aukštas, greitas ir stiprus. Tokių dalykų neišmoksi. Jeigu esi lėtas, tai lėtas ir liksi. Supratau, kad turiu tobulinti savo stiprybes. Aš netgi susilažinau su savo komandos draugais, kad per 5-erius metus tapsiu profesionalu. Ir man pavyko tai padaryti per 4-erius! Svarbiausia – tikėti savimi. Jei pats netikėsi, niekas kitas netikės“, – „Goal“ įkvepiančią savo istoriją atskleidė Beto.

Jis pridūrė nepamiršęs savo kelio ir vis dar turintis draugų, dirbančių minėtame greito maisto restorane.

Praėjusiame sezone „Udinese“ klube Italijoje žibėjęs aukštas puolėjas įmušė 10 įvarčių per 33 rungtynes Italijos čempionate.

Tuo metu „Everton“ šį sezoną pradėjo košmariškai – vis dar nepelnė nė vieno įvarčio per 3 rungtynes ir visas jas pralaimėjo.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas