Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir įvarčiu, ir smūgiu varžovus skriaudęs P.Leimonas: „Užvirė kraujas“

Povilas Leimonas pirmadienio vakarą A lygos sezono atnaujinime pasižymėjo su kaupu. Marijampolietis pelnė pergalingu tapusį įvartį į „Kauno Žalgirio“ vartus, tačiau vėliau dar nusprendė paauklėti grubiai sužaidusį varžovą ir jam trinktelėjo.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sūduva“ naująjį trenerį Saulių Širmelį pradžiugino pergale 1:0 prieš svečius iš Kauno. Tris taškus marijampoliečiams atnešė jų mėgiama standartinė situacija, realizuota P.Leimono 68-ąją minutę.

„Visada standartai buvo mūsų tamsusis arkliukas, kur mes kartais išnaudojame pranašumą, kartais pergudraujame varžovus. Buvo paprastas momentas: įkirtau į laisvą zoną prie pirmo virpsto, o kamuolį tik paliesti užteko, kad jis kristų į vartus“, – 15min po rungtynių kalbėjo įvarčio autorius.

Naująjį trenerį P.Leimonas pradžiugino įvarčiu, tačiau nepatenkintas S.Širmelis po mačo buvo nesportiškais veiksmais, kuriais užsiėmė tiek jo, tiek varžovų komandos žaidėjai.

Likus žaisti 15 minučių, aikštėje kilo tikra sumaištis. Žalgirietis Jurijus Bušmanas tiesiomis kojomis nušienavo Josipą Tadičių, su komandos draugu ant vejos atsidūrė ir P.Leimonas.

Marijampolietis greitai stojo ant kojų ir trinktelėjo varžovui per galvą.

Taip užvirė nuožmi nesportinė kova, kuri baigėsi kortelių dalybomis. Po geltoną gavo P.Leimonas, Rudinilsonas ir J.Bušmanas, o nuo suolo šokęs jau pakeistas Mihretas Topčagičius užsidirbo raudoną kortelę.

„Sportas yra sportas, čia žaidžia daug emocijų. Buvo keletas epizodų prieš tai, kai varžovai agresyviai užėjo ant mūsų žaidėjų, Glebą Kluškiną sutraumavo, jis rungtynių net nebaigė. Tada pasikartojo dar vienas toks aršus momentas, kai net dviese ant žolės po jo atakos atsidūrėme. Iškart užvirė kraujas. Aišku, tai emocijos, po rungtynių atsiprašom vienas kito, paspaudžiam rankas. Tai – futbolas“, – 15min pasakojo P.Leimonas.

Po rungtynių atsiprašom vienas kito, paspaudžiam rankas

32-jų saugas pripažino, kad pirmosios rungtynės po ilgos pertraukos buvo itin sunkios jo komandai.

„Labai sunkios fiziškai, bet, kadangi daug žaidėjų su patirtimi, buvome pasiruošę, psichologiškai stiprūs. Svarbiausia buvo išlaikyti sausus vartus, o įvartis, kaip sakoma, kartais ateina iš niekur. Kartais ir to vieno įvarčio užtenka, kad rungtynės būtų išspręstos. Taip ir buvo“, – sakė P.Leimonas.

Patyręs saugas su kitais lietuviais ir vos dviem legionieriais karantino metu sportavo Marijampolėje, kai visi kiti komandos užsieniečiai buvo išleisti namo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Tik paskutiniai vyriausybės pakeitimai lėmė, kad „Sūduva“ galėjo remtis iš užsienio grįžusiais žaidėjais, kurie, kaip po rungtynių sakė S.Širmelis, į aikštę išbėgo tiesiai iš kambario.

„Na, mes visą laiką komandą turėjome, buvo 20 žmonių, – pasakojo P.Leimonas. – Aišku, tai buvo ir antros komandos žaidėjai, papildė ir keletas žaidėjų iš „Dainavos“. Tai nebūtų buvęs kažkoks šaltas dušas. Atsitiko taip, kad galėjo žaisti ir mūsų legionieriai, tai jie ir prisijungė iš karto, nors ruošėmės kovoti ir su kitais žaidėjais, nes komandą tikrai turėjome.“

Apsiprasti kol kas marijampoliečiams reikia ne tik vienam prie kito, bet ir prie naujo vedlio S.Širmelio, kuris prie komandos vairo stojo prieš mažiau nei dvi savaites.

„Labai ramus, labai džiaugiamės, kad po tiek metų lietuviškai treneris kalba, – juokėsi P.Leimonas, su pertraukomis Marijampolėje žaidžiantis jau ilgiau nei dešimtmetį. – Laikas parodys. Dabar bendravimas labai geras, kol kas visi džiaugiamės.“

VIDEO: Futbolas grįžo į stadionus – pirmieji 300 „Sūduvos“ sirgalių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai