Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Milano „San Siro“ stadiono atimtas UEFA Čempionų lygos finalas

UEFA pranešė, kad ieškos naujo 2027-ųjų UEFA Čempionų lygos turnyro finalo šeimininko. Anksčiau šis mačas buvo planuojamas Milano „San Siro“ stadione, tačiau vietos valdžia nesugebėjo užtikrinti, kad spės paruošti tinkamai stadioną.

„Kadangi Milano savivaldybė negalėjo garantuoti, kad 2027 m. UEFA Čempionų lygos finalo rengimo laikotarpiu San Siro stadionas ir jo apylinkės nebus paveiktos rekonstrukcijos darbų, buvo nuspręsta atšaukti finalą šiame mieste“, – teigiama UEFA pranešime.

Sprendimą dėl naujos finalo vietos tikimasi priimti kitų metų gegužę arba birželį.

2025 m. finalas vyks Miunchene, o 2026 m. – Budapešte.

Milano meras Giuseppe Sala šį mėnesį patvirtino, kad „AC Milan“ ir Milano „Inter“, kurie savo namų rungtynes žaidžia „San Siro“ stadione, atmetė pasiūlymą renovuoti kultinį 1926 m. atidarytą stadioną.

„Jie pateikė išsamias techninių ir ekonominių galimybių analizes, tačiau jų išvadose teigiama, kad projektas negali būti įgyvendintas tvariomis sąnaudomis ir kad jie nenori judėti šia kryptimi“, – aiškino G.Sala.

Abu Šiaurės Italijos klubai veikiau pritaria tam, kad būtų atnaujintas pirminis naujo stadiono projektas netoli San Siro.

SUSTABDYTAS SPRENDIMAS Gegužės mėnesį UEFA sprendimas paskelbti Milaną 2027 m. čempionato šeimininku buvo sustabdytas iki 2024 m. rugsėjo mėnesio, „jeigu Italijos futbolo federacija (FIGC) pateiks informaciją apie Milano ‚San Siro‘ stadiono atnaujinimo planus“.

Pastarąjį kartą „San Siro“ stadione Čempionų lygos finalas vyko 2016 m., kai Madrido „Real“ po baudinių serijos įveikė Madrido „Atletico“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas