Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 26

Įširdęs „Dainavos“ vadovas svarsto trauktis iš futbolo: „Kova su vėjo malūnais“

„Mes – prieš smurtą ir kaltę priimame“, – emocingame interviu 15min ne sykį kartojo Alytaus „Dainavos“ direktorius Žydrūnas Lukošiūnas.

„Jeigu tai – atsitiktinumas, tada mums nepasisekė. Bet jeigu tai – kažkieno kenkimas, tada jie laimėjo“, – širdgėlą liejo ilgametis Alytaus klubo vadovas.

„Dainavos“ atstovai susitaikė su jiems skirta LFF bausme dėl teisėjo Oresto Abramavičiaus užpuolimo ir apeliacijos neteiks, bet kėlė klausimus, kaip viskas prasidėjo ir ar buvo galima to išvengti.

Įvykių Alytuje chronologija

  • „Dainavos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ rungtynės buvo nutrauktos, žiūrovui iš šeimininkų sektoriaus per pertrauką griebus už gerklės arbitrui Orestui Abramavičiui.
  • „Sūduva“ jau pirmavo 2:1, o „Dainava“ žaidė 9 prieš 11. Raudonos kortelės parodytos Oskarui Lukošiūnui ir Aaronui Olugbogi bei treneriams Sergejui Kuznecovui ir Romanui Nesterenko. „Sūduva“ abu įvarčius pelnė realizavusi 11 metrų baudinius.
  • LFF Drausmės komitetas „Dainavai“ skyrė techninį pralaimėjimą 0:3 ir 6300 eurų baudą. Taip pat – šešerių rungtynių be žiūrovų sankcija (galioja ir namuose, ir išvykoje), paliekant išimtį varžovų aistruoliams.
  • S.Kuznecovui skirta trejų rungtynių diskvalifikacija, R.Nesterenko – dvejų.

„O kaip manote jūs? Lietuvos armiją pasamdyti, kelti dronus, sraigtasparnius, NATO tą visą vokiečių brigadą sukviesti į Alytų... Kaip kitaip? Yra apsauga, yra policija su šunimis. Ir tada vienas, nežinau, kaip jį pavadinti – adekvatus, neadekvatus, išgėręs, neišgėręs, trezvas, emocijos pagautas – prisėlina ir pačiumpa teisėją už kaklo. Ką dar galima padaryti? Neįsivaizduoju“, – pečiais traukė Ž.Lukošiūnas.

dfkdainava.com nuotr./Žydrūnas Lukošiūnas ir Naglis Paliušis
dfkdainava.com nuotr./Žydrūnas Lukošiūnas ir Naglis Paliušis

Papildyta. Po pokalbio veiksmų planas vis dėlto buvo sugalvotas:

  • Klubo administracijai ir treneriams bus organizuojami susitikimai su psichologais apie pykčio valdymo priemones;
  • Kartu su policija bus organizuojami mokymai klubo bendruomenei apie tai, kaip reikėtų elgtis viešuose renginiuose bei apie galimas pasekmes nusižengiant viešosios tvarkos taisyklėms;
  • Užtikrinant saugumą žaidėjams ir teisėjams išeinant iš stadiono, per pertrauką ar rungtynių pabaigoje, bus ištiesiama „rankovė“;
  • Siekiant padidinti saugumą stadiono koridoriuose pertraukos metu, bus imtasi papildomų priemonių, kad pašaliniai asmenys (žiūrovai ir rungtynių protokole nesantys asmenys) į juos negalėtų patekti;
  • Saugumui užtikrinti bus užsakomas papildomas policijos ekipažas;
  • Savo pranešimuose bendruomenei nuolat priminsime apie tinkamą elgesį rungtynių metu.

„Pasikartosiu dar kartą – mes prieš smurtą. Neteisiname ir niekada neteisinome to, kas nutiko. Prisiimame kaltę, nebėgame nuo baudos, nuobaudų, bet vis išeina taip, kad kalta „Dainava“. Neteisinu, bet visada reikia pažiūrėti į pradžią, nuo ko tai prasidėjo“, – pažymėjo alytiškių vadovas, besdamas pirštu į rungtynių teisėjų ir VAR darbą.

LFF nuotr./Orestas Abramavičius
LFF nuotr./Orestas Abramavičius

„Mano akimis, tas O.Abramavičius – nevykėlis“, – širdo Ž.Lukošiūnas.

Aštriame interviu 15min jis svarstė ar to, kas įvyko Alytuje būtų padėjusi išvengti net armija, kėlė klausimus dėl teisėjų ir VAR darbo, neigė sąmokslo teorijas, svarstė, kaip reikės sukontroliuoti varžovų sirgalių patekimą į stadioną ir teigė rimtai mąstantis trauktis iš futbolo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas