Sportas gyvai
06 30 /23:52

Ispanai išprausė trumpai pasidžiaugusius kartvelus ir žengė į ketvirtfinalį

Sakartvelas kiek netikėtai pirmasis išsiveržė į priekį Europos čempionato aštuntfinalio mače su Ispanija, tačiau visas rungtynes dominavę ispanai atsakė keturiais tiksliais smūgiais ir bilietą į ketvirtfinalį išpešė laimėdami rungtynes 4:1. Ketvirtfinalyje ispanų laukia šeimininkai vokiečiai.

Lietingame mače Kelne Ispanijos rinktinė atliko net 34 smūgius, 13 iš jų – į vartų plotą. Sakartvelas grasino vos keturiais smūgiais.

Nepaisant to, ispanams kurį laiką teko vytis varžovus.

Atlaikę keliolikos minučių ispanų šturmą kartvelai išsiveržė į priekį 18-ą minutę, kai Robinas Le Normandas, po varžovų perdavimo iš krašto, nukreipė kamuolį į savus vartus.

Dominavę ispanai rezultatą išlygino dar pirmajame kėlinyje – 38-ą minutę Rodri smūgiavo tiksliai. VAR dar patikrino, ar nuošalėje buvęs Alvaro Morata netrukdė vartininkui, ir įvartį įskaitė.

51-ą minutę ispanai jau buvo priekyje. Fabianas Ruizas galva „uždarė“
Lamine'o Yamalio perdavimą iš dešinio atakos krašto – 2:1.

Tašką rungtynėse ispanai padėjo 75-ąją minutę, kai puikiu reidu į baudos aikštelę įsiveržęs Nico Williamsas smeigė kamuolį po Sakartvelo vartų skersiniu – 3:1.

Dar vieną įvartį 83-ią minutę pridėjo Dani Olmo. Ispanai mačo pabaigoje tiesiog smaginosi ir turėjo dar ne vieną progą didinti skirtumą.

Vis dėlto pergalė pasiekta rezultatu 4:1.

Ispanija yra vienintelė turnyro komanda, kuri grupės varžybose iškovojo visas tris pergales. Ispanai įveikė Kroatiją (3:0), Italiją (1:0) ir Albaniją (1:0), nepraleidę nė vieno įvarčio.

Tikrą pasaką grupės varžybose sukūrę kartvelai žaidė savo šaliai istorinį čempionatą. Sakartvelas startavo pralaimėjimu Turkijai (1:3), sužaidė lygiosiomis su Čekija (1:1), bet netikėtai įveikė Portugaliją (2:0) ir pelnė kelialapį į atkrintamąsias.

„Scanpix“ nuotr./Sakartvelo žaidėjai
„Scanpix“ nuotr./Sakartvelo žaidėjai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius