Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanai trimituoja: ne Ispanija, o Lietuva atrodė kaip nepatyrusių jaunuolių komanda

Ispanijos žiniasklaida neskyrė daug dėmesio jaunimo iki 21 metų rinktinės akistatai su Lietuvos vyrų komanda, tačiau džiaugėsi, kad net ir jaunieji ispanai yra keliomis galvomis pranašesni už Baltijos šalies nacionalinę ekipą.
Lietuva – Ispanija U-21
Lietuva – Ispanija U-21 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės Ispanijoje baigėsi vietos jaunimo pergale 4:0. Skaudžiai sutrypti lietuviai taip ir nesukūrė nė vienos progos, o praleisti įvarčių galėjo ir daugiau.

„Sport.es“ žurnalistas Jordi Gilas konstatavo, kad Ispanija sutriuškino Lietuvą, nors teko remtis tik jaunimo rinktine, o ne nacionaline.

„Sugebėjo ispanai lietuvius nušluoti, nors dar ir nerealizavo 11 metrų baudinio“, – konstatavo J.Gilas.

Apžvalgininkas rašė, kad Ispanijos jaunuoliai mačą pradėjo su didele energija ir užsidegimu bei paskandino Lietuvos rinktinę.

„Scanpix“ nuotr./Ispanijos U-21 rinktinė švenčia įvartį
„Scanpix“ nuotr./Ispanijos U-21 rinktinė švenčia įvartį

„La Roja“ kiek mažiau aktyvi buvo tik rungtynių pabaigoje, kai Lietuva svajojo apie garbės įvartį, nors jų atakos dažniausiai nevedė niekur“, – lietuvių pastangas įvertino J.Gilas.

Dauguma Ispanijos apžvalgininkų priminė, kad žaidėjai į rungtynes su Lietuva buvo sukviesti iš atostogų – dar praėjusią savaitę Ispanijos U-21 komanda dalyvavo Europos čempionate, kuriame krito pusfinalio etape.

Žurnalistas Manuelis Bruena iš „Mundo Deportivo“ rašė: „Ispanija be jokio vargo nugalėjo Lietuvą, nors tai buvo vienos keisčiausių mūsų rinktinės rungtynių istorijoje.“

„Lietuviai neturėjo galimybių sustabdyti jaunųjų ispanų, kurie linksminosi aikštėje ir linksmino tą nedidelį būrį sirgalių, susirinkusių tribūnose“, – pasakojo M.Bruena.

Žurnalistas, rašydamas apie antrąją rungtynių pusę, paminėjo šiokį tokį Lietuvos ekipos suaktyvėjimą.

„Tačiau tai tebuvo miražas, rungtynės jau buvo nudažytas Ispanijos rinktinės spalvomis“, – konstatavo M.Bruena.

Beje, Ispanijos žiniasklaida praneša, kad po Ovidijaus Verbicko smūgio Manu Garciai lūžo nosis, tai vėliau patvirtino ir Ispanijos rinktinės treneris Luisas de la Fuente.

Strategas po mačo teigė, kad didžiuojasi savo komanda, o galimybė sužaisti prieš kitos šalies nacionalinę komandą buvo vienas įdomiausių momentų žaidėjų gyvenimuose.

„Šiandieną vaikinai sužaidė iš širdies. Labai dėl jų džiaugiuosi, jie pademonstravo neįtikėtiną atsidavimą, tokie jie yra viską laiką, kai su jais dirbu“, – pasakojo L.De la Fuente.

Apžvalgininkas Pepe Gilas-Vernetas suskaičiavo, jog antradienį nacionalinėje komandoje debiutavo net 16 futbolininkų.

„Tačiau prieš juos Lietuvos komanda į aikštę išėjo puse kojos, nemotyvuota ir buvo sutriuškinta jaunų žaidėjų. Mūsų jaunimas parodė, kad rinktinės laukia šviesi ateitis“, – rašė P.Gilas-Vernetas.

AS žurnalistas Sergio Santosas Chozas konstatavo, kad ne ispanai atrodė kaip jaunuoliai aikštėje.

„Jei raukšles nuimtume nuo veidų, sakytume, kad aikštėje vaizdas buvo toks, kai veteranai žaidžia prieš jaunimą. Tiesa, kaip veteranai atrodė ispanai, o Lietuva priminė nepatyrusius futbolo jaunuolius“, – rašė S.S.Chozas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito