Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijoje įstrigę Uhano futbolininkai į koronaviruso centru tapusius namus nesiveržia

Ispanijos futbolo lygos vadovai pranešė, jog Kinijos miestui Uhanui, kuris yra koronaviruso protrūkio epicentras, paaukos penkias tonas dezinfekavimo priemonių.
„Wuhan Zall“ komanda
„Wuhan Zall“ komanda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši naujiena paskelbta sekmadienį per renginį, kuriame dalyvavo iš šio miesto atvykusi futbolo komanda „Wuhan Zall“. Kol kas neaišku, kada Kinijos futbolininkai galės sugrįžti namo.

Į Pirėnus Uhano komanda atskrido sausį ruoštis sezonui, tačiau netikėtai čia įstrigo ilgesniam laikui, nei planavo.

Sekmadienio vakarą kinai buvo pakviesti į „El Clasico“ tarp Madrido „Real“ ir „Barcelona“ ekipų, taip pat apsilankė „Santiago Bernabeu“ stadiono pažintiniame ture.

„Niekam iš mūsų komandos nėra lengva. Ilgimės draugų ir šeimų, kurie liko Uhane šiuo sudėtingu laikotarpiu. Tikiuosi, kad padėtis kuo greičiau normalizuosis ir galėsime sugrįžti namo“, – kalbėjo „Wuhan Zall“ kapitonas Yao Hanlinas.

„La Liga“ vadovų teigimu, šis renginys suorganizuotas norint parodyti Ispanijos futbolo solidarumą ir paramą Kinijos bei kitų viruso alinamų šalių žmonėms.

Madride vykusiame renginyje dalyvavo ir Kinijos ambasados nariai.

„Wuhan Zall“ žaidžia Kinijos Superlygoje. Šiuo metu čempionatas sustabdytas ir neaišku, kada bus atnaujintas. Lygos vadovai viliasi, kad į futbolo aikštes komandos grįš bent jau balandžio viduryje.

„Esame čia jau ilgiau nei mėnesį. Ruošiamės, kaip įprasta ir vis dar tikimės, kad galėsime sugrįžti ne tik į Kiniją, bet ir į čempionatą“, – kalbėjo „Wuhan Zall“ kapitonas.

Visi komandos nariai jau buvo kelis kartus tikrinti dėl viruso. Nė vienas narys nebuvo užkrėstas. Tiesa, priverstinai viešint Ispanijoje klubas iš namų sulaukė ir liūdnos žinios – nuo koronaviruso Uhane mirė vieno iš futbolininkų močiutė.

„La Liga“ vadovybė taip pat pranešė, kad Barselonos „Espanyol“ klubo savininkas iš Kinijos savo šaliai jau nupirko 500 tūkst. apsauginių kaukių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas