Sportas gyvai

Ispanų fiesta Berlyne: sutriuškinti kroatai ir istorinis įrašas

Vokietijoje vykstančiame 2024 metų Europos futbolo čempionate per pirmąsias B grupės rungtynes Berlyno olimpiniame stadione Ispanijos rinktinė sutriuškino Kroatijos komandą 3:0 (3:0).

Rungtynes geriau pradėjo ispanai, bet kroatai sugebėjo nuraminti žaidimą ir perimti iniciatyvą į savo rankas. Būtent tada dviem žaibiškomis atakomis Ispanijos komanda pasiuntė oponentus į gilų nokdauną.

29 min. kroatai puldami prarado kamuolį ir praleido kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Alvaro Morata pabėgo vienas prieš vartininką bei įmušė įvartį.

Jau 32 min. Fabianas Ruizas individualiais veiksmais suklaidino keletą varžovų ir smūgiu iš baudos aikštelės vidurio padvigubino rezultatą.

Į nokautą kroatai buvo pasiųsti jau per pirmojo kėlinio kompensuotą laiką, kuomet iš už gynėjų nugarų iššokęs Danielis Carvajalis vienu lietimu trečią kartą pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Antrajame kėlinyje Kroatijos komanda turėjo auksinę progą įmušti, kai ispanai 78 min. prisižaidė bandydami pradėti ataką nuo savo vartų. Vartininkas padovanojo kamuolį kroatams, o už Rodri desperatišką pražangą buvo paskirtas baudinys. Vis dėlto jo Bruno Petkovičius neįmušė, o tikslų pakartotinį smūgį jau atšaukė VAR.

Per šios dienos rungtynes savo vardą į istorijos metraščius įrašė Ispanijos rinktinės narys Lamine Yamalis, tapęs jauniausiu visų laikų Europos čempionatų žaidėju. Futbolininkui šiandien buvo tik 16 metų ir 338 dienos. 2 kėlinio pradžioje futbolininkas galėjo tapti ir jauniausiu visų laikų įvarčio autoriumi, bet neįveikė varžovų vartininko.

Per antrąsias B grupės rungtynes šiandien 22 val. susitiks Italijos ir Albanijos rinktinės.

RUNGTYNIŲ EIGA

Rungtynių pabaiga – Ispanijos rinktinė triumfuoja 3:0.

78 min. Ispanai prisižaidžia lygioje vietoje. Vartininkas, pradėdamas ataką, praranda kamuolį, o už Rodri desperatišką pražangą skiriamas baudinys. Jo Bruno Petkovičius neįmuša, bet netrukus antru bandymu nukreipia kamuolį į vartus. Vis dėlto po VAR peržiūros atšaukiamas net ir šis įvartis.

70 min. Padėtis aikštėje aprimo. Kroatai nepasinaudojo viena turėta labai gera proga įmušti, o ispanams jau ir nėra didelio reikalo žūtbūt veržtis pirmyn.

55 min. Ispanijos rinktinės narys Lamine Yamalis per šias rungtynes tapo jauniausiu visų laikų Europos čempionatų žaidėju. Futbolininkui šiandien yra tik 16 metų ir 338 dienos. 2 kėlinio pradžioje futbolininkas galėjo tapti ir jauniausiu visų laikų įvarčio autoriumi, bet neįveikė varžovų vartininko.

46 min. Prasidėjo 2 kėlinys.

45+2 min. ĮVARTIS!!! Apsipratę su skaudžia realybe, kroatai surengė keletą pavojingų atakų, pabandė laimę tolimais smūgiais, bet sumažinti savo deficito nesugebėjo. Tuo metu ispanai paskutinę kompensuoto laiko minutę užbaigė Danielio Carvajalio įvarčiu ir po pirmojo kėlinio pirmauja net 3:0!

32 min. ĮVARTIS!!! Fabianas Ruizas individualiais veiksmais klaidina keletą varžovų ir stipriu smūgiu dvigubina ispanų pranašumą – 2:0!

29 min. ĮVARTIS!!! Kroatai puldami praranda kamuolį ir praleidžia žaibišką ispanų kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Alvaro Morata pabėga vienas prieš vartininką ir muša įvartį – 1:0!!!

25 min. Kroatijos rinktinei pavyko užvaldyti kamuolio kontrolę ir versti ispanus dirbti gynyboje. Vis dėlto pavojingų progų susikurti kroatams taip pat nepavyksta.

10 min. Rungtynes gerokai aktyviau pradėjo ispanai, bet prasibrauti pro kroatų gynybą jiems kol kas nesiseka. Alvaro Morata pabandė laimę smūgiu iš toli, bet didesnių problemų vartininkui nesukėlė.

0.00 Rungtunės prasidėjo.

Ispanijos ir Kroatijos rinktinių rungtynės Berlyno olimpiniame stadione prasidės 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius