Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanų futbolo žvaigždė C.Fabregas skelbia karjeros pabaigą – pradeda trenerio kelią

Ispanijos futbolo žvaigždė Cescas Fabregas oficialiai paskelbė, kad sulaukęs 36 metų baigia futbolininko karjerą.
Cescas Fabregas
Cescas Fabregas / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusį sezoną ispanas atstovavo „Como“ komandai Italijos antroje lygyje, kur sužaidė 17 rungtynių.

Pernai su šiuo klubu C.Fabregas pasirašė dvejų metų sutartį ir tapo jos dalininku, tačiau dabar apsisprendė kabinti sportbačius ant vinies, nepasibaigus sutarties galiojimui.

C.Fabregas augo garsiojoje Barselonos „La Masia“ akademijoje, bet būdamas 16 metų išvyko ir 2003 m. pasirašė sutartį su Londono „Arsenal“.

„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregas
„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregas

Čia sužaidė 303 rungtynes, pelnė 57 įvarčius ir 2005 m. laimėjo Anglijos FA taurę. C.Fabregas taip pat buvo „kanonierių“ kapitonas ir žaisdamas čia užsitarnavo vieno geriausių pasaulyje saugų vardą.

C.Fabregasas tapo greičiausiai 100 rezultatyvių perdavimų ribą „Premier“ lygoje pasiekusiu futbolininku.

2011 m. „Barcelona“ sugrąžino jį namo. Čia praleido tris sezonus ir per 151 rungtynes įmušė 42 įvarčius. Su „Barcelona“ laimėjo „La Liga“ bei „Copa Del Rey“ titulus.

„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas
„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas

Tuomet C.Fabregasas netikėtai grįžo į Angliją, pasirašydamas sutartį su Londono „Chelsea“, su kuria laimėjo du „Premier“ lygos titulus bei Anglijos FA taurę.

2019 metais išvyko į „Monaco“, o karjerą užbaigė Komo mieste, kuriame, kaip pats paskelbė, pradeda trenerio karjerą.

Vilkėdamas Ispanijos rinktinės marškinėlius C.Fabregas sužaidė 110 rungtynių ir pelnė 15 įvarčių. Jis buvo neatsiejama „auksinės kartos“, kuri 2008-2012 m. laimėjo pasaulio ir du Europos čempionatus, dalis.

„Scanpix“/AP nuotr./Cescas Fabregasas
„Scanpix“/AP nuotr./Cescas Fabregasas

Apie savo 20 metų trukusios karjeros pabaigą C.Fabregas paskelbė Instagram tinkle:

„Su dideliu liūdesiu pranešu, kad atėjo laikas pakabinti ant vinies savo batelius. „Barca“, „Arsenal“, vėl „Barca“, „Chelsea“, „Monaco“ ir „Como“ – visas jas branginsiu. Nuo pasaulio ir Europos čempionatų, iki Anglijoje ir Ispanijoje iškovotų visų trofėjų ir beveik visų Europos trofėjų – tai buvo kelionė, kurios niekada nepamiršiu.

Visiems, kurie man padėjo – komandos draugams, treneriams, direktoriams, prezidentams, savininkams, sirgaliams ir savo agentui. Visai savo šeimai, pradedant tėvais ir seserimi, baigiant žmona ir vaikais – branginu jūsų patarimus, mentorystę ir vadovavimą. Mano varžovams, kurie bandė mane įveikti – ačiū, kad darėte mane stipresnį.

Tai jau buvo daugiau nei verta visų puikių prisiminimų ir draugų, kuriuos susiradau šiame kelyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas ir Daniella Semaan
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas ir Daniella Semaan

Šioje kelionėse taip pat išmokau tris kalbas, tapau supratingesnis bei išmintingesnis. Patyriau išgyvenimų, prie kurių nė per milijoną metų nemaniau, kad bent priartėsiu.

Tačiau tai ne tik liūdesys, nes dabar peržengsiu baltąją liniją ir pradėsiu treniruoti „Como 1907“ B ir „Primavera“ komandas. Klubas ir projektas, kuriuo negalėčiau labiau džiaugtis. Ši žavinga futbolo komanda užkariavo mano širdį nuo pat pirmos minutės ir rado mano tinkamiausiu metu mano karjeroje. Griebiu ją abiem rankomis.

Taigi po 20 neįtikėtinų metų, kupinų pasiaukojimo, atsidavimo ir džiaugsmo, atėjo laikas padėkoti ir atsisveikinti su nuostabiuoju žaidimu. Mėgavausi kiekviena minute.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas