Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanų ir škotų pergales dubliais tvirtino po keitimo aikštėn žengę atsarginiai

2024 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybose šeštadienį sužaistos septynios pirmojo turo rungtynės.
Scottas McTominay per 6 min. pasižymėjo dukart.
Scottas McTominay per 6 min. pasižymėjo dukart. / REUTERS nuotr.

A grupėje pergales vienodu rezultatu 3:0 iškovojo Škotijos ir Ispanijos rinktinės. Škotai namie įveikė Kipro rinktinę, tačiau pergalė nebuvo tokia lengva, kaip gali atrodyti matant tik rezultatą. Šeimininkai Glazge pirmavo po 21 min. Johno McGinno pelnyto įvarčio, bet savo pergalę įtvirtino tik pačioje mačo pabaigoje, kai 87 min. ir 93 min. kamuolį į vartus pasiuntė tik 67 min. aikštėje pasirodęs „Manchester United“ žaidėjas Scottas McTominay.

Labai panašiai susiklostė ir ispanų rungtynės Malagoje su norvegais, kuriems dėl traumos negali padėti Erlingas Haalandas. Šeimininkus jau 13 min. į priekį išvedė Dani Olmo, o pergalė buvo įtvirtinta, kai 84 ir 85 min. pasižymėjo vos 81 min. po keitimo į aikštę žengęs Joselu.

D grupėje Turkija 2:1 palaužė Armėniją, o Kroatija sužaidė lygiosiomis 1:1 su Velsu. Turkai Jerevane atsiliko, kai 10 min. kamuolį į savo vartus nukreipė Ozanas Kabakas, tačiau 36 min. rezultatą išlygino Orkunas Kokcu, o pergalingą įvartį 64 min. pelnė Keremas Akturkoglu.

Kroatai pirmavo po Andrejaus Kramaričiaus taiklaus smūgio 28 min., tačiau jau per teisėjo kompensuotą laiką paleido pergalę iš savo rankų. Velsui išlyginamąjį įvartį 93 min. įmušė Nathanas Broadheadas.

AP nuotr./ Andrejus Kramaričius (dešineje) džiaugiasi įvarčiu į Velso rinktinės vartus.
AP nuotr./ Andrejus Kramaričius (dešineje) džiaugiasi įvarčiu į Velso rinktinės vartus.

I grupėje didžiausią dienos pergalę iškovojo šveicarai, Serbijos Novi Sado mieste 5:0 sutriuškinę baltarusius. Nugalėtojams dar pirmajame kėlinyje 3 įvarčius pelnė Renato Steffenas (4, 17, 29 min.), o po pertraukos pasižymėjo Granitas Xhaka (62) ir Mohamedas Amdouni (65).

Per kitas grupės rungtynes Rumunijos rinktinė išvykoje 2:0 įveikė Andoros ekipą, o Izraelio ir Kosovo nacionalinės ekipos sužaidė lygiosiomis 1:1. Andoroje varčius į savo sąskaitą įsirašė Dennisas Manas (35) ir Denisas Alibecas (50), o Izraelyje kamuolys į tinklą abu kartus skriejo nuo šeimininkų žaidėjų. 36 min. Elazaras Dasa nukreipė kamuolį į savo vartus, o 56 min. Doras Peretzas rezultatą išlygino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas