Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įspūdingame Londono derbyje – raudonų kortelių ir atšauktų įvarčių lavina

Paskutiniame Anglijos „Premier“ lygos 11-ojo turo susitikime susidūrė du Londono klubai – „Tottenham Hotspur“ ir „Chelsea“. Pergalę pasiekė svečiuose žaidusi „Chelsea“ vienuolikė – 4:1, įrašydama pirmą sezono nesėkmę Šiaurės Londono ekipai.
Reece'as Jamesas ir Nicolas Jacksonas švenčia įvartį
Reece'as Jamesas ir Nicolas Jacksonas švenčia įvartį / „Scanpix“/AP nuotr.

Jau 6-ąją minutę į priekį išsiveržė „Tottenham“, kai po rikošeto įvartį pelnė švedas Dejanas Kulusevskis.

Netrukus, po aštuonių minučių, įvartį mušė ir Son Heung-minas, bet korėjiečio įvartis buvo atšauktas dėl nuošalės.

Atšauktų įvarčių buvo ir į kitus vartus – per kitas keliolika minučių teisėjas neįskaitė Raheemo Sterlingo tikslaus smūgio dėl žaidimo ranka, o Moiseso Caicedo įvarčio – dėl nuošalės.

Vis dėlto „Chelsea“ galiausiai sulaukė dovanos iš varžovo ir teisėjo – Christianas Romero už grubų žaidimą baudos aikštelėje buvo nubaustas raudona kortele, o po labai ilgos VAR peržiūros Cole'as Palmeris 35-ąją minutę realizavo baudinį ir išlygino rezultatą.

Antrajame kėlinyje „Chelsea“ padėtis dar sustiprėjo, kai už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas Destiny Udogie – „mėlynieji“ įgijo net dviejų žaidėjų pranašumą.

Kurį laiką „Tottenham“ laikėsi, bet galiausiai ledus pramušė 75-ąją minutę pasižymėjęs Nicolas Jacksonas.

Vos po keturių minučių šeimininkai sugebėjo lyginti rezultatą net turėdami dviem žaidėjais mažiau, kai stipriu smūgiu pasižymėjo Ericas Dieris, bet dar vienas įvartis buvo atšauktas dėl nuošalės.

Per likusį laiką Šiaurės Londono ekipa turėjo dar kelias puikias progas išplėšti dramatiškas lygiąsias, bet N.Jacksonas padėjo taškus per pridėtą laiką, naudodamasis erdvėmis ir pelnydamas dar du įvarčius bei pasiekdamas „hat-tricką“.

Tai viso labo ketvirtoji „aristokratų“ pergalė per 11 šio sezono rungtynių. Su 15 taškų „Chelsea“ pakilo į pirmąjį dešimtuką.

„Tottenham“ patyrė pirmą sezono nesėkmę ir su 26 taškais liko antroje vietoje, nepasinaudodami proga sugrįžti į viršūnę.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas