Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingas Jordano Hendersono įvartis padėjo „Liverpool“ palaužti „Chelsea“

„Premier“ lygos ketvirtasis turas penktadienį prasidėjo rungtynėmis Londone, kur vietos „Chelsea“ 1:2 (0:2) pralaimėjo „Liverpool“ ekipai. Gražus ir efektyvus „Raudonųjų“ žaidimas nepaliko „Mėlyniesiems“ jokių šansų pirmajame kėlinyje, tačiau antrajame žaidimas jau priklausė šeimininkams.
Jordanas Hendersonas įmušė įspūdingą įvartį
Jordanas Hendersonas įmušė įspūdingą įvartį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kėlinyje „Liverpool“ futbolininkai „Stamford Bridge“ stadione jautėsi lyg namuose. Efektyvus ir akiai patrauklus puolimas bei disciplinuota gynyba leido visiškai dominuoti aikštėje.

Jau 17-ąją minutę svečiai pasiekė pirmąjį įvartį. Standartinės situacijos metu „Liverpool“ įžaidė kamuolį, po perdavimo jį atgal gavo Philippe'as Coutinho, pasiuntęs aukštą perdavimą į baudos aikštelę.

Poziciškai suklydę „Chelsea“ gynėjai leido net keliems varžovams būti vienoje baudos aikštelės vietoje, kur išniręs gynėjas Dejanas Lovrenas pelnė puikų įvartį. Kroatas nestabdė kamuolio ir gražiu smūgiu nukreipė jį į tolimąjį vartų kampą.

Dejano Lovreno gynyba

Antonio Conte auklėtiniai nesugebėjo sukurti nieko pavojingo, nors dažnokai sukiojosi aplink varžovų baudos aikštelę. „Chelsea“ kėlė penkis kampinius, tačiau per juos „Liverpool“ gynyba buvo pavyzdinė.

Poziciniame žaidime „Mėlynieji“ irgi neprilygo varžovams. „Liverpool“ gynyboje dalyvavo beveik visi žaidėjai, o šeimininkams ilgiau užsižaidus su kamuoliu, už jo atsidurdavo visi dešimt „Raudonųjų“.

36-ąją minutę krito antrasis įvartis, atrodė, iš niekur. „Liverpool“ išsimetė kamuolį iš užribio į baudos aikštelę, kur gynėjas pabandė jį išmušti.

Kamuolys nukrito Jordanui Hendersonui, kuris vienu lietimu kamuolį nusileido ant žemės ir įspūdingu tolimu smūgiu nuginklavo vartininką. Kamuolys įspūdinga besileidžiančia trajektorija įskriejo į viršutinį vartų kampą – Thibaut Courtois neturėjo jokių šansų.

Įspūdingas Jordano Hendersono įvartis

Po pertraukos „Chelsea“ pavyko perimti iniciatyvą ir įvarčio ilgai laukti neteko. Per pirmas 15 antrojo kėlinio minučių pagal kamuolio kontrolę „Chelsea“ pirmavo 67:33.

61-ąją min. perdavimu į baudos aikštelę išvestas Nemanja Matičius paguldė du varžovus ir jau būdamas prie galinės linijos mestelėjo kamuolį link Diego Costos. Brazilas, būdamas per tris metrus nuo vartų, nestipriu smūgiu sušvelnino rezultatą.

Diego Costa įvartis

Jau po trijų minučių rezultatas galėjo būti lygus. Ir vėl D.Costa pasiekė perdavimas baudos aikštelėje. Būdamas nugara į vartus puolėjas bandė smūgiuoti apsisukdamas, tačiau pataikė tiesiai į vartininką.

Po šio epizodo žaidime buvo daug atakų ir greito žaidimo, tačiau ypač pavojingo epizodo reikėjo palaukti iki 81-osios minutės. Po keitimo pasirodęs Divockas Origi gavo aukštą kamuolį, tačiau smūgiu galva nesugebėjo nuginkluoti tautiečio Simono Mignolet.

Neišnaudota Origi proga

Rungtynėms baigiantis „Chelsea“ spaudimas vis didėjo. 88-ąją minutę prie pat baudos aikštelės pražanga buvo sustabdytas Edenas Hazardas. Puikią progą vėjais paleido Oscaras, smūgiavęs tiesiai į sienelę.

Tai buvo pirmasis „Chelsea“ pralaimėjimas šiame sezone. Su 10 taškų abi komandos dabar dalijasi 3-4 vietas turnyro lentelėje. Tiek pat taškų turi ir rungtynėmis mažiau žaidę Liverpulio „Everton“ futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas