Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išteisinus B.Mendy išžaginimo byloje, futbolininkai prabilo: „Kas atlygins žalą jo reputacijai?“

Buvęs „Manchester City“ ir Prancūzijos rinktinės futbolininkas Benjaminas Mendy visiškai išteisintas dėl moters išžaginimo ir pasikėsinimo išžaginti kitą moterį, skelbia BBC ir kiti šaltiniai. Paskelbus nuosprendį žinomi futbolininkai socialiuose tinkluose kėlė klausimus dėl B.Mendy reputacijos atstatymo.
Benjaminas Mendy
Benjaminas Mendy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

28-erių B.Mendy buvo kaltinamas tuo, kad 2020 m. spalį prabangiame dvare Češyre užpuolė 24 metų moterį ir bandė išžaginti kitą.

Primename, kad ankstesniame teismo procese sausį B.Mendy buvo išteisintas dėl šešių kaltinimų išžaginimu. Tačiau tąsyk prisiekusiesiems nepavyko priimti nuosprendžio dėl vieno išžaginimo ir pasikėsinimo išžaginti kaltinimų, todėl byla buvo nagrinėjama iš naujo.

Šįkart dvylika prisiekusiųjų – šeši vyrai ir šešios moterys – apsisprendė galutinai: B.Mendy nusikaltimų neįvykdė.

Prokuroras aiškino, kad B.Mendy mėgavosi vakarėliais savo namuose ir, būdamas įžymus, nebuvo pratęs, kad merginos jam pasakytų „ne“.

Pirmoji ieškovė, 29 metų moteris, pirmą kartą su B.Mendy susipažino 2017 m. pabaigoje Barselonos naktiniame klube ir intymiai suartėjo su vienu iš jo draugų, buvo pranešta teismui.

Po metų ji susitarė aplankyti B.Mendy draugą futbolininko namuose, kur jie apsistojo po naktinio pasilinksminimo mieste.

Moteris prisiekusiesiems papasakojo, kad kitą rytą, kai ji nusiprausė vonios kambaryje, B.Mendy pasirodė nekviestas, dėvėdamas tik šortus ir būdamas „akivaizdžiai susijaudinęs“.

Ji teigė, kad tada B.Mendy ją sugriebė ir bandė išprievartauti ant lovos, nors ji ne kartą liepė jam liautis.

B.Mendy prisiekusiesiems pasakojo, kad naktį jiedu flirtavo, o rytą jis nuėjo į jos kambarį ir jiedu ėmė glaustytis.

Jis teigė, kad moteris atsisakė mylėtis, nes buvo su futbolininko draugu. B.Mendy sakė, kad ji supyko, kai jis jai pasakė, kad jau atsiklausė savo draugo, ir šis neprieštaravęs.

B.Mendy neigė bandęs ją išprievartauti.

Kita ieškovė teisme pasakojo, kad 2019 m. su draugais lankėsi bare Češyro grafystėje, kai jie buvo pakviesti užsukti į futbolininko namus.

24 metų mergina teigė, kad B.Mendy atėmė iš jos telefoną, kuriame buvo intymių nuotraukų, ir nukeliavo į miegamąjį. Merginai atsekus, futbolininkas kambarį užrakino.

Ji pasakojo prisiekusiesiems, kad B.Mendy jai pasakė „aš tiesiog noriu į tave pažiūrėti“ ir liepė nusirengti, ką ji ir padarė. Ji sakė, kad jis numetė jos telefoną ant lovos, o kai ji bandė pasiimti, jis ją išprievartavo.

Moteris teisme pasakojo, kad po to B.Mendy jai pasakė: „Tu esi per daug drovi. Aš turėjau lytinių santykių su 10 000 moterų“.

B.Mendy prisiekusiesiems sakė, kad moteris sutiko „pažaisti“ lovoje, ir neigė ją išprievartavęs, sakydamas, kad po to jie apsikeitė kontaktais, kad galėtų susisiekti. B.Mendy aiškino, kad niekuomet nevertė daryti moterų to, ko jos nenorėjo.

Po teismo posėdžio B.Mendy per advokatę Jenny Wiltshire dėkojo, kad „prisiekusieji sutelkė dėmesį į įrodymus, o ne į gandus ir spekuliacijas, kurie lydėjo šią bylą nuo pat pradžių“.

J.Wiltshire sakė, kad M. Mendy „stengėsi išlikti stiprus“, tačiau procesas „neišvengiamai padarė jam rimtą poveikį“.

„Dabar jis prašo gerbti jo privatumą, kad galėtų pradėti iš naujo kurti savo gyvenimą“, – pridūrė M. Wiltshire.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Benjaminas Mendy
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Benjaminas Mendy

Tuo metu futbolo žvaigždės socialiniuose tinkluose išreiškė paramą B.Mendy ir kėlė klausimą, kas kompensuos futbolininko patirtą moralinę ir reputacijos žalą.

„Visos bylos nutrauktos, tai kas dabar? Kaip padėsime jam atsigauti? Kas prisiims žalą, padarytą jo vardui? Kaip jis susigrąžins savo karjerą?“, – kėlė klausimą olandų futbolo žvaigždė Memphis Depay.

„Daug metų investavo, kad taptų profesionaliu futbolininku.... Kas dabar? Niekada neliečiau šios temos, nes nežinojau visų detalių, bet kartą kalbėjau su juo per FaceTime, kai jis buvo už grotų, ir buvau susidūręs su juo aikštėje – aš nemačiau jokio blogio žmoguje.

Negalime sutikti, kad tokie dalykai vyktų su mumis, sportininkais...
Kas mus gins, kai mums to reikės, o ne tada, kai žala jau bus padaryta?“, – rašė M.Depay.

„Labai džiaugiuosi už tave, broli. Noriu, kad visi žmonės, kurie apie tave sakė blogus dalykus, dabar atstatytų tavo vardą. Nekantriai laukiu, kada vėl pamatysiu tave aikštėje“, – antrino Paulis Pogba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne