Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištikimiausi Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai skelbia galimai auksinių rungtynių boikotą

Lietuvos futbolo čempionai šį savaitgalį gali paaiškėti tuščiame stadione.

Ištikimiausi Vilniaus „Žalgirio“ gerbėjai – „Pietų IV“ ultros – boikotuos sekmadienio išvyką į Alytų, kur „TOPsport A lygos“ lyderiai kausis su vietos „Dainava“.

Alytaus klubas yra nubaustas dėl žiūrovo išpuolio prieš teisėją Orestą Abramavičių ir šį sezoną, LFF Drausmės komiteto sprendimu, užbaigs be savų sirgalių – nesvarbu, žaistų namuose ar išvykoje.

VIDEO: „TOPsport A lygos tribūna: skandalo atomazga, įtūžęs „Dainavos“ šefas ir klubų atributika

Tiesa, LFF sprendimas paliko teisę į rungtynes patekti varžovų gerbėjams. Vis dėlto ištikimiausi „Žalgirio“ aistruoliai juo nesinaudos.

„Pirmiausia, norime pabrėžti, kad visada laikomės principo: „futbolas – sirgaliams“. Manome, kad žaidžiant futbolą prie tuščių tribūnų prarandamas ne tik reginys, bet ir visa futbolo prasmė, – rašoma „Pietų IV“ ultrų pranešime.

– Komentuojant priimtą federacijos sprendimą visas Alytaus komandos varžybas rengti be žiūrovų, įleidžiant tik svečių komandos sirgalius, turime pabrėžti, kad dalyvauti tokiame palaikyme mums neleidžia ultrų kodeksas. Palaikymas komandos, izoliuotame nuo kitų sirgalių stadione, nieko bendro su „ultrizmu“ neturi ir mes, „Pietų IV Ultras“ bendruomenė, laikome tokį sprendimą absurdišku.

Kiek pavyko išsiaiškinti iš tų rungtynių liudininkų pasakojimų, konfliktas su teisėjais įvyko su pašaliniu asmeniu, nepriklausančiu Alytaus komandos aktyviam palaikymui. Dar niekuomet nesusitvarkymas su centrinės (tribūnos) lankytojais netapo pretekstu apskritai į rungtynes neįleisti žiūrovų!“

fkzalgiris.lt nuotr./Ištikimiausi Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai
fkzalgiris.lt nuotr./Ištikimiausi Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai

„Dar norime atkreipti dėmesį, kad Alytaus komandos administracija, nepaisant žodinio susitarimo tarp A lygos klubų įsileisti priešininkų palaikymo sirgalius į varžybas nemokamai, apmokestino svečiams bilietus, dar ir pabrangindama juos trigubai nei paprastai, taip bandydama pasipelnyti iš priešininkų komandos aistruolių. Ultrų tikrai neįmanoma išgąsdint bilietų kainom, tačiau toks poelgis yra žemas, – rašo ištikimiausi Vilniaus „Žalgirio“ aistruoliai.

– Dėl šių priežasčių esame priversti boikotuoti rungtynes.“

15min patikslina

  • Bilietai į „Dainavos“ rungtynes Alytaus stadione šiame sezone kainavo 8 eurus. Į sekmadienio mačą, į kurį gali patekti tik varžovų sirgaliai, prašoma 15 eurų.

Verta pažymėti, kad šios rungtynės gali tapti auksinėmis. Taip nutiktų, jei Vilniaus rajono „TransInvest“ šeštadienį nugalėtų 2-ąją vietą užimantį Kauno rajono „Hegelmann“ klubą, o „Žalgiris“ įveiktų „Dainavą“.

Tuomet žalgiriečiai taptų nebepavejami.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito