Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 18

Išvyko verst kalnų, bet neatkėlė kastuvo: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Vilniaus „Žalgirio“ kelionė UEFA Europos lygoje šiemet baigėsi vos prasidėjus – atsimušus į skandinavišką barjerą ir skaudžiai pabirus į nesurenkamą mozaiką. Nors prieš dvikovą Lietuvos čempionai svaičiojo apie viltį pakeisti akistatos su Geteborgo „Hacken“ eigą sau naudinga linkme, viskas virto šnipštu – Vladimiro Čeburino auklėtiniai ketvirtadienio vakarą buvo skaudžiai išlupti švedišku diržu, išsiėmę iš savo tinklo penkis „sausus“ sviedinius ir dar praradę aštriausią ginklą atakoje. 15min tradiciškai vertina žalgiriečių pasirodymą pažymiais. Šįkart jie – nekokie...

Edvinas Gertmonas – 4

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Nebūdingai sau nemažai pirmajame mače klydęs „Žalgirio“ kapitonas šį kartą žaidė kur kas solidžiau, tačiau ironiška, kad rungtynes buvo priverstas praleisti išsitraukęs net penkis įvarčius.

Pirmajame kėlinyje tvarkingai dirbo antrame aukšte, rinkdamas aukštus kamuolius, o vos prasidėjus antrajam puikiai sužaidė kojomis, atrėmęs labai pavojingą „Hacken“ smūgį iš kelių metrų, kai šiurkščią klaidą aikštės viduryje padarė Jurijus Kendyšas.

Po pertraukos darbo turėjo kur kas daugiau, nes „Žalgirio“ klaidos gynyboje, pabandžius paspausti varžovus jų aikštės pusėje, badė akis. Visgi net ir vakarui pasibaigus 0:5 kaltinti vartininko dėl bent vieno praleisto įvarčio neapsiverstų liežuvis.

10 atremtų smūgių statistikos rodiklis prie Lietuvos metų futbolininko pavardės kalba pats už save... Akivaizdu, kad E.Gertmonas ketvirtadienį buvo paliktas sušaudymui.

Stipe Vučuras – 2,5

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Stipe Vučuras
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Stipe Vučuras

Kritinių klaidų tarsi ir nepadarė, kita vertus, kur kas kokybiškesnis varžovas skaudžiai apnuogino kroato ir jo porininko Nassimo Hnido mobilumo stoką. „Hacken“ organizuojant žaibiškas kontratakas į savo zoną spėdavo sunkiai. Dėl penkto praleisto įvarčio atsakomybę reikia prisiimti vidurio gynėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas