Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italiją į pasaulio viršūnę atvedęs treneris baigia karjerą ir imasi kito darbo

2006 metais su Italijos rinktine pasaulio čempionu tapęs Marcello Lippi baigia trenerio karjerą. „Sky Sports Italia“ praneša, kad 72-ejų futbolo specialistas imsis Italijos rinktinių techninio direktoriaus darbo.
Marcello Lippi
Marcello Lippi / „Scanpix“ nuotr.

Taip pat pranešama, kad M.Lippi artimiausiu metu gali perimti ir Italijos trenerių asociacijos prezidento pareigas, kurias šiuo metu užima Renzo Ulivieri.

Legendinis italų treneris pastaraisiais metais dirbo Kinijoje 2012-2014 m. jis treniravo Guangdžou „Evergrande“ komandą, o 2016-2019 m., su trumpa pertrauka, vadovavo Kinijos rinktinei.

Per savo ilgą karjerą M.Lippi treniravo daugelį Italijos klubu – aštuonis sezonus jis dirbo Turino „Juventus“, po sezoną – „Pontedera“, „Siena“, „Pistoiese“, „Carrarese“, „Cesena“, „Lucchese“, Bergamo „Atalanta“, „Napoli“ ir Milano „Inter“ komandose.

Italijos rinktinės vairą jis pirmą kartą perėmė 2004-aisiais, o jau po dvejų Vokietijoje sugrąžino Italiją ant aukščiausio pasaulio čempionato pakylos laiptelio – finale italai po baudinių nugalėjo Prancūziją.

Iš karto po pirmenybių M.Lippi pasitraukė, o darsyk į nacionalinę komandą grįžo 2008 m. Visgi antras blynas prisvilo – titulą gynę italai 2010 m. pasaulio čempionate neperžengė net grupių etapo.

Klubiniame futbole didžiausias jo laimėjimas pasiektas 1996 m., kai su „Juventus“ M.Lippi triumfavo UEFA Čempionų lygoje. Įdomu tai, jog nuo tada „Senoji senjora“ žemyno čempione taip ir nebetapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai