Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italijos futbolas gali grįžti jau po mėnesio, bet tuo sužavėti ne visi

Italijoje švelninant karantino sąlygas, apie sugrįžimą į stadionus jau ima galvoti ir futbolininkai. Po premjero Giuseppe Conte vyriausybės priimtų sprendimų, žaidėjai jau ateinančią savaitę galės treniruotis individualiai, o dar po kelių savaičių klubai rengs ir komandines treniruotes.
Futbolas pamažu grįš į Italijos stadionus
Futbolas pamažu grįš į Italijos stadionus / „Scanpix“ nuotr.

Italijos ministras pirmininkas sekmadienio vakarą savo pranešime patvirtino, jog „Serie A“ pirmenybių žaidėjai gali ruoštis sezono pratęsimui, kuris, tikėtina, įvyks jau nuo gegužės 27 dienos.

„Individualios treniruotės bus leidžiamos nuo gegužės 4-osios, o komandinės – nuo gegužės 18-osios. Tuomet ir įvertinsime sąlygas, kuriomis galėtume pratęsti sezoną, – sakė G.Conte. – Turime išdiskutuoti ir įvertinti, ar galime pratęsti sezoną, bet turime tą daryti įvertindami žaidėjų saugumą ir sveikatą. Esame aistringi sporto gerbėjai, bet nenorime, kad sportininkai susirgtų.“

Premjeras pridūrė, kad gegužės 4-ąją šalyje prasidės antroji karantino stadija, per kurią bus švelninami ribojimai, bet siekiamos išlaikyti socialinės distancijos taisyklės, minimalų atstumą tarp žmonių didinant nuo metro iki dviejų.

„Scanpix“/AP nuotr./Giuseppe Conte
„Scanpix“/AP nuotr./Giuseppe Conte

Į G.Conte vyriausybės sprendimus sureagavo ir Italijos futbolo federacija, besitikinti, kad jau gegužės pradžioje galės imti testuoti futbolininkus nuo koronaviruso, kad šie į treniruotes grįžtų sveiki.

Jeigu būtų nuspręsta pratęsti sezoną, kiekvienas klubas prieš treniruočių stovyklų pradžią turės izoliuoti savo žaidėjus, trenerius, gydytojus ir fizioterapeutus.

Italijoje vis dar kartais trūkstant COVID-19 testų, komandos sieks išvengti kontroversiškų situacijų paaukodamos viešajam sektoriui bent po penkis testus už kiekvieną testą, kuris bus panaudotas futbolininkų ar komandos personalo narių tikrinimui.

Italijos futbolo pirmenybės buvo sustabdytos kovo 9-ąją, o iki turnyro pabaigos liko sužaisti 12 turų.

Vis dėlto galimu pirmenybių pratęsimu sužavėti ne visi – Italijoje koronavirusu užsikrėtė nemažai futbolininkų, tad manoma, jog sezono atnaujinimas gali neigiamai paveikti futbolo įvaizdį kovoje su COVID-19 pandemija.

„Futbolas yra kontaktinis sportas ir manome, kad jame reikalingi labai aukšti apsaugos nuo viruso standartai. Ar siųstume gerą žinutę visuomenei ir ar skatintume sugrįžimą į normalų gyvenimą, ar tiesiog pasiųstume signalą, kad futbolininkams egzistuoja kitokios taisyklės, nei visiems kitiems?“ – klausė žaidėjų asociacijos FIFPro generalinis sekretorius Jonas Baeris-Hoffmanas.

Neigiamai sezono atnaujinimo klausimu pasisakė ir kai kurių klubų atstovai – štai „Brescia“ prezidentas Massino Cellino tikino, kad pratęsus sezoną, jo komanda tiesiog boikotuotų likusias rungtynes.

Jeigu „Serie A“ sezonas būtų atnaujintas, jo pabaigos data veikiausiai būtų rugpjūčio 2-oji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas