Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italijos rinktinės trenerio postas ruošiamas Roberto Mancini

Po to, kai nepavyko susitarti su Carlo Ancelotti, Italijos futbolo federacija kalbasi su Roberto Mancini dėl „Azzurri“ vadinamos komandos trenerio pareigų.
Roberto Mancini šiuo metu treniruoja Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą.
Roberto Mancini šiuo metu treniruoja Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą. / „Scanpix“ nuotr.

Su kandidatu susitikęs federacijos vienas vadovų Roberto Fabbricini naujienų agentūrai ANSA pareiškė, jog R.Mancini teigė, esąs pasirengęs palikti darbą Sankt Peterburgo „Zenit“ klube, kad taptų Italijos rinktinės treneriu.

R.Fabbricini pridūrė, kad niekas dar nėra nuspręsta ir abi pusės susitiks vėl gegužės 13 dieną, kai pasibaigs Rusijos futbolo sezonas. Tuomet bus aptartos detalės.

Italijos jaunimo rinktinės treneris Luigi Di Biagio buvo vyrų rinktinės laikinuoju strategu praėjusį mėnesį per kontrolines rungtynes. Italai neturi nuolatinio trenerio nuo lapkričio, kai buvo atleistas Gianas Piero Ventura – jo treniruojami Italijos futbolininkai nepateko į pasaulio čempionatą pirmą kartą per šešis dešimtmečius.

„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Italija
„Scanpix“ nuotr./Ispanija – Italija

R.Mancini anksčiau yra buvęs Italijos rinktinės futbolininkas, jis yra treniravęs „Fiorentina“, „Lazio“, Milano „Inter“, „Manchester City“, Stambulo „Galatasaray“ klubus ir su jais laimėjęs titulų.

Jei R.Mancini priimtų naujas pareigas, tai galėtų būti signalas sugrįžti į rinktinę Mario Balotelli. Šis puolėjas, nežaidęs Italijos rinktinėje nuo 2014 metų, rungtyniavo pas R.Mancini Milano ir Mančesterio komandose.

„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli
„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli

Italijos futbolo federacija derybas su R.Mancini pradėjo tada, kai imtis rinktinės trenerio pareigų atsisakė Carlo Ancelotti.

„Nantes“ treneris Claudio Ranieri laikomas dar vienu kandidatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas