Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įvarčių fejerverkais pažymėtame ture – „Manchester City“ lygiosios ir dramatiška „Liverpool“ pergalė

Anglijos futbolo čempionate sekmadienis buvo pažymėtas itin rezultatyvių rungtynių gausa.
Trentas Alexanderis-Arnoldas
Trentas Alexanderis-Arnoldas / IMAGO/News Images nuotr.

„Manchester City“ (31 taškas) trečią kartą iš eilės savo rungtynes baigė lygiosiomis ir smuktelėjo į 3 vietą. Šį kartą „miestiečiai“ dvikovą su 5 vietą užimančiu Londono „Tottenham“ (27) namie baigė rezultatu 3:3 (2:1).

Jau 6 min. svečius į priekį išvedė Heungas-Minas Sonas, tačiau 9 min. nuo korėjiečio kamuolys įskriejo jau į savų vartų tinklą.

31 min. šeimininkus į priekį išvedė Philas Fodenas, tačiau 69 min. po H-M.Sono perdavimo pusiausvyrą atkūrė Giovani Lo Celso.

Per paskutiniąsias 10 pagrindinio laiko minučių istorija pasikartojo. 81 min. Jackas Grealishas sugrąžino persvarą „Manchester City“, bet 90 min. Dejanas Kuluševskis vėl išlygino rezultatą.

Mančesterio klubo kluptelėjimu pasinaudojo ir į 2 vietą pakilo „Liverpool“ (31), panašaus siužeto rungtynėse namie 4:3 (2:2) vis dėlto palaužęs Londono „Fulham“ (15 taškų, 14 vieta).

20 min. kamuolys nuo Berndo Leno atšoko į svečių vartus, tačiau 24 min. Harry Wilsonas atstatė pusiausvyrą. Iki pertraukos įvarčiais dar po kartą apsikeitė Alexis Mac Alisteris (38 min.) iš „Liverpool“ ir Kenny Tete iš „Fulham“ (45+3).

80 min. pakvipo sensacija, kai Bobby De Cordova-Reidas išvedė svečius į priekį, tačiau šeimininkai sugebėjo dar kartą apversti padėtį aukštyn kojomis. 87 min. rezultatą išlygino Wataru Endo, o 88 min. pergalę Liverpulio ekipai išplėšė Trentas Alexanderis Arnoldas.

Kiek mažiau dramatiškai Londono „Chelsea“ (19 taškų, 10 vieta) namie 3:2 (2:1) įveikė „Brighton“ (22 taškai, 8 vieta) futbolininkus.

Šeimininkai pirmavo 2:0 po Enzo Fernandezo (17) ir Levi Colwillo (21) įvarčių, tačiau 43 min. praleido Facundo Buonanotte įvartį ir dar liko žaisti be 45 min. pašalinto Conoro Gallagherio.

Vis dėlto 65 min. E.Fernandezas įmušė baudinį ir sukūrė savo komandai pergalingą persvarą. Svečiams Joao Pedro antrą įvartį pelnė tik per teisėjo kompensuotą laiką (90+2).

Kitos dvejos rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis. „Bournemouth“ su Birmingamo „Aston Villaׅ“ sužaidė 2:2 (1:1), o Londono derbis tarp „West Ham“ ir „Crystal Palace“ baigėsi 1:1 (1:0).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas