Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvarčių mašina iš Lenkijos pagaliau gavo, ko nusipelnė

Robertas Lewandowskis neįmušė įvarčio sekmadienio vakarą, bet praėjusį vidurnaktį Lenkijos futbolininkas kėlė aukštyn Čempionų lygos taurę, laimėtą pirmą kartą per karjerą.

R.Lewandowskis baigė įspūdingą sezoną, kai jo atstovaujama Miuncheno „Bayern“ 1:0 nugalėjo „Paris Saint-Germain“ klubą Čempionų lygos finale Lisabonoje.

Tai buvo šeštasis Vokietijos komandos titulas, pirmasis nuo 2013 metų, kai „Bayern“ Londone 2:1 palaužė Dortmundo „Borussia“, kurioje tada žaidė R.Lewandowskis.

Vėliau jis keturis sykius buvo pasiekęs pusfinalį su „Bayern“, į kurį persikėlė 2014 metais, kai baigėsi sutartis Dortmunde. Bet paties svarbiausio trofėjaus Europos futbole ilgai trūko.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

„Niekada nenustok svajoti. Niekada nepasiduok, kai susimauni. Dirbk sunkiai, kad pasiektum savo tikslą“, – dabar parašė 32 metų R.Lewandowskis „Twitter“, pridėjęs savo nuotrauką su Lenkijos vėliava prie Čempionų lygos taurės.

Kingsley Comano įvartis galva 59 minutę buvo pergalingas.

R.Lewandowskis liko be įvarčio pirmą kartą Čempionų lygos rungtynėse šį sezoną.

Jis pelnė net 15 įvarčių per 10 mačų.

Vos dviejų įvarčių trūko iki Cristiano Ronaldo rekordo (17 įvarčių), pasiekto 2013-2014 m. sezoną.

Verta paminėti, kad šįkart dėl pandemijos Čempionų lygoje finalinės kovos nuo ketvirtfinalio vyko vienerių rungtynių sistema, tad R.Lewandowskis turėjo mažiau progų pasireikšti, nors skaičiai ir taip įspūdingi – šį sezoną įvairiose varžybose jis prištampavo 55 įvarčius.

Puolėjas iš Lenkijos jau pelnė 50 įvarčių Čempionų lygoje, o iš viso per devynis sezonus turnyre – 68.

Rezultatyviausių Čempionų lygos turnyro žaidėjų sąraše aukščiau yra tik trys puolėjai: Cristiano Ronaldo (130), Lionelis Messi (115) ir Raulis Gonzalezas (71).

Sekmadienį R.Lewandowskis nepasižymėjo, bet žaidė pasiaukojamai ir sulaukė įvertinimo iš komandos draugų dėl gynybos – ant atsarginių suolo „Bayern“ palaikę futbolininkai prapliupo plojimais, kai 32 metų puolėjas nuslydo žole gindamasis, kad padėtų išsaugoti kamuolį likus kelioms minutėms iki finalo pabaigos.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

„Mes tikrai apsunkinome gyvenimą savo varžovams, kai pagalvoji kaip dirbome gynyboje iki 92 minutės, – sakė „Bayern“ treneris Hansi Flickas. – Kaip Lewandowskis vaikėsi kamuolį, tai buvo neįtikėtina. Tai buvo pilnavertiškas komandos pasirodymas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas