Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvartį į Rusijos lyderio vartus įmušęs F.Černychas: „Kamuolys pataikė į galvą“

Netikėtą Maskvos „Dinamo“ pergalę prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ vieninteliu mačo įvarčiu nulėmęs Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Fiodoras Černychas apie savo žygdarbį kalbėjo juokaudamas.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / „Scanpix“ nuotr.

F.Černychas tapo mačo Maskvoje didvyriu, kai jo įvartis smūgiu galva nulėmė „Dinamo“ pergalę 1:0 prieš Rusijos čempionato lyderį „Zenit“.

„Visa komanda kovojo, visa komanda siekė šio įvarčio, o aš tik pabaigiau komandos draugų pastangas. Todėl savęs didvyriu ir nelaikau, – Rusijos žiniasklaidai kukliai aiškino F.Černychas. – Visi esame patenkinti šia pergale, nes prieš tai buvome patyrę tris pralaimėjimus. Šie trys taškai – mums lyg gaivaus oro gurkšnis.“

Rusijoje gimęs, bet vaikystėje į Vilnių persikėlęs, Lietuvos pilietybę priėmęs ir nuolat mūsų šalies rinktinei atstovaujantis futbolininkas sekmadienį įvartį pelnė 74-ąją minutę, pirmasis atlėkęs ir galva atlikęs užtikrintą smūgį į vartus.

„Viskas pavyko kažkaip intuityviai. Mačiau, kad baudos aikštelėje buvo žaidėjų sangrūda, todėl jaučiau, kad ten bėgti neverta. Logiška buvo ieškoti kitos erdvės. Tačiau po perdavimo aš kažkodėl vis tiek nubėgau į pačią grūstį, kamuolys atlėkė man ant galvos, atsitrenkė ir įkrito į vartus,“ – šypsojosi F.Černychas.

Šiame mače jis žaidė tipinio puolėjo pozicijoje, kai „Dinamo“ treneris Dmitrijus Chochlovas nusprendė perkelti F.Černychą iš krašto į atakos smaigalį.

Antrąjį įvartį šiame Rusijos čempionate pelnęs F.Černychas teigė, kad ir šioje pozicijoje jautėsi puikiai: „Lenkijos čempionate ketverius metus žaidžiau puolėju ir, galima sakyti, jaučiausi visai patogiai, ypač, kai komanda ieško manęs laisvose erdvėse. Tokiose rungtynėse man patinka veikti priekyje žaidžiančio puolėjo pozicijoje. Tačiau jau ne kartą esu sakęs, kad esu pasirengęs žaisti ten, kur komandai labiau reikės.“

Po šios pergalės „Dinamo“ su 13 taškų pakilo į vienuoliktą vietą Rusijos lygoje. Šešiolikos komandų turnyro lyderiu liko „Zenit“, surinkęs 25 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito