Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Bellinghamo įvartis atnešė anglams sunkią pergalę prieš serbus

2024 metų Europos futbolo čempionate sekmadienį užbaigė antrosios C grupės rungtynės, per kurias Anglijos rinktinė palaužė Serbijos futbolininkus 1:0 (1:0).
Jude'as Bellinghamas.
Jude'as Bellinghamas. / AFP nuotr.

Vienintelis rungtynių įvartis buvo pelnytas 13 min., kai Bukayo Sakos perdavimą iš dešiniojo krašto smūgiu galva tobulai „uždarė“ Jude'as Bellinghamas.

Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo vienintelis pirmojo kėlinio smūgis į vartų plotą per abi komandas.

Sužaidus 70 min., anglai buvo atlikę vos 2 smūgius į vartų plotą, serbai – nė vieno. Ši statistika puikiai atspindi tai, kas vyko aikštėje.

Antrą kartą rimta galimybė įvarčiui pelnyti buvo sukurta 77 min., kai Harry Kane'as po perdavimo iš dešinio aikštės krašto atliko smūgį galva. Serbus išgelbėjo kamuolį į skersinį nukreipęs vartininkas Predragas Rajkovičius.

82 min. pavojingu smūgiu iš toli atsakė Dušanas Vlahovičius ir tuomet jau anglų vartininkas Jordanas Pickfordas gelbėjo savo komandą nukreipdamas kamuolį virš skersinio.

Vėliau komandos gerų progų pasižymėti nebesukūrė ir rungtynės baigėsi sunkia anglų pergale.

Per kitas C grupės rungtynes sekmadienį Danijos ir Slovėnijos rinktinės sužaidė lygiosiomis 1:1.

RUNGTYNIŲ EIGA

90+4 min. Daugiau progų pasižymėti komandos nesukūrė, o anglai švenčia sunkią pergalę rezultatu 1:0.

82 min. pavojingai iš toli smūgiuoja Dušanas Vlahovičius ir dabar jau anglų vartininkas Jordanas Pickfordas gelbsti savo komandą nukreipdamas kamuolį virš skersinio.

77 min. pagaliau pamatėme ekranuose Harry Kane'ą. Anglų puolėjas po perdavimo iš dešinio aikštės krašto atliko smūgį galva, tačiau serbus išgelbėjo kamuolį į skersinį nukreipęs vartininkas.

65 min. Serbai ima dominuoti aikštėje, nors savo sąskaitoje tebeturi tik du pirmajame kėlinyje atliktus smūgius vartų link. Vis dėlto, jei taip ir toliau, anglai gali susilaukti nemalonumų.

55 min. Aikštėje vyksta lygus žaidimas, bet komandos antrajame kėlinyje neatliko dar nė vieno smūgio.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

45+2 min. Pirmasis kėlinys taip ir baigiasi. Per visą jį buvo atliktas tik vienas smūgis į vartų plotą, kuris ir leidžia anglams pirmauti 1:0.

40 min. Serbai pradeda rodyti, kad gali ne tik gintis – ima ilgiau kontroliuoti kamuolį ir lankytis anglų aikštės pusėje. Vis dėlto kol kas tai ir yra visas jų pozityvas.

30 min. Kamuolys beveik visą laiką – prie anglų kojų. Futbolo išradėjai sukūrė ir porą neblogų progų, tačiau užbaigti atakų akcentuotais smūgiais nepavyksta.

20 min. Rungtynių eiga nesikeičia, tačiau patys anglų gynėjai suteikia progą serbams atlikti pirmą savo smūgį. Po Trento Alexanderio-Arnoldo šiurkščios klaidos Aleksandaras Mitrovičius šauna greta vartų.

13 min. ĮVARTIS!!! Pirmas anglų smūgis baigiasi įvarčiu! Bukayo Sakos perdavimą iš dešiniojo krašto smūgiu galva tobulai uždaro
Jude'as Bellinghamas – 1:0!

10 min. Rungtynių pradžioje iniciatyva priklauso anglams, bet nė viena komanda vis dar neatliko smūgio varžovų vartų link.

0.00 Rungtynės prasidėjo.

Rungtynės Gelzenkirchene prasidės 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas