Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kloppas gėlė „Premier“ lygos konkurentams: juos valdo valstybės, oligarchai

Anglijos čempionų klubo „Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas pažvelgė į nemenkai šiuo metu išlaidaujančius „Premier“ lygos konkurentus ir teigė, kad kai kurie jų valdomi „valstybių“, kiti – „oligarchų“.
Jurgenas Kloppas
Jurgenas Kloppas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienintelis „Liverpool“ naujokas šią vasarą yra Kostas Tsimikas iš Pirėjo „Olympiakos“. Šalies čempionai taip pat norėjo Thiago iš Miuncheno „Bayern“, tačiau derybos įstrigusios.

Štai Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus valdomas Londono „Chelsea“ klubas jau įsigijo Timo Wernerį, Kai'ų Havertzą, Beną Chilwellą ir Hakimą Ziyechą.

„Scanpix“/AP nuotr./Romanas Abramovičius
„Scanpix“/AP nuotr./Romanas Abramovičius

Jungtinių Arabų Emyratų šeichų kontroliuojamą „Manchester City“ klubą sustiprino Nathanas Ake ir Ferranas Torresas, „mėlynieji“ taip pat aktyviai medžiojo Lionelį Messi, kuris galiausiai liko „Barcelona“ komandoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šeichas Mansouras bin Zayedas Al Nahyanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šeichas Mansouras bin Zayedas Al Nahyanas

„Mes dabar gyvename pasaulyje, kuriame yra daug nežinomybės. Kai kuriems klubams nėra svarbu, kokia nenuspėjama ta ateitis yra.

Valdomi valstybių, valdomi oligarchų. Tai yra tiesa. Mes esame kitoks klubas. Mes patekome į Čempionų lygos finalą dukart, o pernai jį laimėjome. Mes tapome „Premier“ lygos čempionais praėjusiame sezone būdami tuo, kas esame.

Negali atsivežti 11-kos geriausių pasaulio žaidėjų ir tikėtis, kad jie po savaitės žais geriausią futbolą

Negalime to pakeisti per naktį ir sakyti, kad dabar elgsimės kaip „Chelsea“. Mes nepasirašome daug žaidėjų. Tai gali būti privalumas, bet jie dar turi sulipti kartu, – BBC sakė J.Kloppas. – Negali atsivežti 11-kos geriausių pasaulio žaidėjų ir tikėtis, kad jie po savaitės žais geriausią futbolą.

Daug kas priklauso nuo darbo treniruočių aikštėje. Tai tikriausiai bus mūsų privalumas. Mes jau pakankamai padirbę vienas su kitu.“

J.Kloppas anksčiau sukritikavo Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimą atšaukti „Man City“ klubui draudimą dvejus metus varžytis tarptautiniuose turnyruose už finansinių taisyklių pažeidimus.

„Liverpool“ titulo gynybą pradės šeštadienį prieš „Leeds United“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai