Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Kloppas nemato savęs prie Anglijos vairo: „Tai būtų negarbingiausias sprendimas“

„Liverpool“ klubo vyr. trenerio postą palikęs Jurgenas Kloppas neketina perimti su juo siejamo Anglijos rinktinės vairo.

57-erių vokietis paliko Liverpulio komandą po devynerių joje praleistų metų.

Nors jis teigė, kad pavargo ir nori padaryti pertrauką, po to, kai pralaimėjęs „Euro 2024“ finalą su Anglijos rinktine atsisveikino Garethas Southgate'as, J.Kloppas buvo imtas sieti su darbu šioje nacionalinėje komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as

Vis dėlto vokietis tokias kalbas stumia šalin.

„Šiuo metu negalvoju apie jokį darbą – nei klube, nei rinktinėje, – teigė J.Kloppas. – Anglija? Jei padaryčiau jums išimtį, tai būtų labiausiai garbės nedarantis sprendimas futbolo istorijoje.“

Kalbėdamas apie savo ateitį, vienas geriausių pasaulio trenerių neatmetė galimybės dar sugrįžti į futbolą.

„Pažiūrėsime, kaip viskas atrodys po kelių mėnesių. Kol kas apie nieką negalvoju. Šiuo metu esu baigęs trenerio etapą. Galbūt galėsime pakalbėti apie tai po kelių mėnesių. Noriu ir toliau dirbti futbole ir padėti žmonėms savo patirtimi ir kontaktais“, – sakė J.Kloppas.

Per devynerius metus „Liverpool“ klube J.Kloppas po sykį laimėjo UEFA Čempionų lygą, Anglijos „Premier“ lygą, FA taurę, FIFA pasaulio klubų taurę ir UEFA Supertaurę bei dukart iškovojo Anglijos lygos taurę.

Be J.Kloppo, su darbu Anglijos rinktinėje siejami dabartinis „Newcastle United“ strategas Eddie Howe, Anglijos jaunimo rinktinės treneris Lee Carsley, buvę Londono „Chelsea“ treneriai Grahamas Porteris ir Thomasas Tuchelis. Jau anksčiau kalbas apie savo ateitį Anglijos vyrų rinktinėje paneigė Anglijos moterų rinktinės strategė Sarina Wiegman.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas