Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Lowas žarstė komplimentus ukrainiečiams, pastarieji skundėsi atsitrenkę į mašiną

Vokiška mašina pergale pradėjo žygį link ketvirtojo Europos čempionų titulo. Sekmadienio vakarą Lilio „Stade Pierre Mauroy“ stadione planetos čempionai 2:0 įveikė Ukrainos rinktinę, nors pastarieji pirmajame kėlinyje turėjo net kelias realias progas išlyginti rezultatą.
Joachimas Lowas
Joachimas Lowas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai buvo intensyvios ir labai daug fizinių jėgų pareikalavusios rungtynės. Daug bėgome, ypač pirmajame kėlinyje. Mums sunkiai pavykdavo greitai pereiti į ataką ir dėl to turėjome problemų. Visgi antrajame kėlinyje reikalai susitvarkė. Žaisti prieš taip gerai besiginančią komandą, kuri kraštuose turi tokius du techniškus žaidėjus kaip Jevhenas Konoplianka ir Andrijus Jarmolenka, nėra lengva. Todėl džiaugiuosi, kad po pertraukos sugebėjome išspręsti savo problemas ir pasiekėme rezultatą“, – po mačo kalbėjo Vokietijos rinktinės strategas Joachimas Lowas.

Manau, jog ši komanda tikrai yra stipresnė už tą, kuri buvo 2012-ųjų metų Europos čempionate.

Paklaustas, ar kuo nors jį nustebino varžovas, strategas prisipažino, kad varžovas žaidė taip, kaip jis ir tikėjosi, tiesiog, jo auklėtiniai iki pertraukos nerado savojo žaidimo.

„Ukrainiečiai manęs nenustebino. Stebėjau jų žaidimą pastaruosius ketverius metus. Manau, jog ši komanda tikrai yra stipresnė už tą, kuri buvo 2012-ųjų metų Europos čempionate. Jie turi labai gerą gynybą, stiprūs fiziškai, atrankos varžybose praleido tik 4 įvarčius. Jie puikiai išnaudoja aikštės kraštus, dauguma žaidėjų atstovauja stipriausiems klubams Kijevo „Dinamo“ ir Donecko „Šachtar“, tad ne tik gerai vienas kitą pažįsta, bet ir žaidžia Čempionų ar Europos lygose. Manau, kad tai bus pavojingas varžovas bet kuriai komandai. Ir neabejoju, kad nepaisant šio pralaimėjimo, ukrainiečiai gali žengti į aštuntfinalį“, – pagyras varžovams žarstė J.Lowas.

Rungtynių nuo pat pradžių nepradėjo Bastianas Schweinsteigeris, tad kapitono raištį šį kartą ryšėjo Manuelis Neueris, nors visa Vokietijos žiniasklaida tikėjosi, kad Die Mannschaft į aikštė išves Sami Khedira.

Vis dėlto J.Lowas pasielgė kitaip. „Man nesvarbu, kuris žaidėjas yra kapitonas. Komandoje turiu dvi lygiaverčias sudėtis. Dėl kapitono apsisprendėme tik rungtynių rytą. Jis yra pasaulinės klasės vartininkas ir puikiai tam tinka. Bastianas yra mūsų kapitonas, bet šį kartą rungtynių nepradėjo. Kaip bebūtų, Sami Khedira turi taip pat gerų ir tam tinkamų savybių“, – kalbėjo pasaulio čempionų strategas.

„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Ukraina
„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Ukraina

Treneris pagyrų negailėjo ir Jerome‘ui Boatengui, kuris pirmajame kėlinyje išgelbėjo savo komandą, išmušdamas kamuolį nuo vartų linijos.

Niekuo jie mūsų nenustebino, tiesiog mašina yra mašina.

„Gera turėti tokį žmogų savo komandoje, – prisimindamas tą epizodą, šypsojosi treneris. – Jerome‘as puikiai ginasi ir tą šį kartą vėl įrodė. Pirmajame kėlinyje turėjome nemažai problemų, ypač standartinėse situacijoje. Ukrainiečiai buvo labai arti įvarčio, tačiau sugebėjome nepraleisti.“

Drąsiai ir aktyviai žaidę ukrainiečiai pirmajame kėlinyje turėjo net kelias realias progas pasižymėti, tačiau jomis nepasinaudojo, o antroje rungtynių pusėje vokiečiai tiesiog įrodė, jog pagal fizinį pasirengimą šiuo metu planetos čempionams dar sunkiai kas prilygsta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos rinktinės treneris Mychailo Fomenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos rinktinės treneris Mychailo Fomenka

„Patys puikiai supratome, su kokiu priešininku mums teko žaisti. Vokietija – komanda, su kuria kovoti labai sunku. Pasistengsime pasimokyti iš savo klaidų ir kitas rungtynes sužaisti taip, jog sugebėtume išeiti į kitą etapą“, – po mačo sunkiai žodžius rinko Ukrainos rinktinės strategas Michailas Fomenka.

Paklaustas, kas sekmadienio vakarą nepavyko, strategas buvo lakoniškas. „Nepasisekė išnaudoti savo progų. Turėjo vaikinai galimybių, tačiau jomis nepasinaudojo“, – atsiduso 67-erių metų buvęs Sovietų Sąjungos rinktinės gynėjas.

Strategas negailėjo pagyrų ir pasaulio čempionams. Anot, jo, auklėtiniams Lilyje teko kovoti prieš šiuolaikinę futbolo mašiną.

„Tai mašina, daugybės aukščiausio lygio futbolininkų rinkinys. Niekuo jie mūsų nenustebino, tiesiog mašina yra mašina“, – varžovų pranašumą pripažino M.Fomenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas