Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Mourinho apie ginčą su P.Pogba: „Joks žaidėjas nėra didesnis už klubą“

„Joks žaidėjas nėra didesnis už klubą“, – pareiškė Jose Mourinho, paprašytas pakomentuoti santykius su Pauliu Pogba. „Manchester United“ bosas šią savaitę atėmė iš prancūzo vicekapitono raištį, tačiau toliau tvirtina, kad santykiai su P.Pogba yra geri, o pasitaikantys ginčai – trenerio darbo dalis.
Jose Mourinho
Jose Mourinho / „Scanpix“ nuotr.

„Manchester United“ šią savaitę Anglijos lygos taurės trečiojo etapo rungtynėse namuose pralaimėjo antrojo diviziono „Derby County“ ekipai, o šeštadienį „Premier“ lygoje susikaus su „West Ham United“.

P.Pogba nežaidė su „Derby County“, bet šeštadienio rungtynėse, pasak J.Mourinho, prancūzas pasirodys.

„Joks žaidėjas nėra didesnis už klubą, ir jei aš esu patenkintas žaidėjo pastangomis – jis žaidžia. Jei nesu – jis nežaidžia“, – penktadienio spaudos konferencijoje kalbėjo J.Mourinho.

„Scanpix“ nuotr./Pasak britų spaudos, J.Mourinho ir P.Pogba į traukinių stotį atvyko skirtingais autobusais
„Scanpix“ nuotr./Pasak britų spaudos, J.Mourinho ir P.Pogba į traukinių stotį atvyko skirtingais autobusais

„Žmonėms, kurie turi žinoti sprendimo detales, tai yra – komandai, aš labai detaliai paaiškinau, kodėl aš ir trenerių štabas nusprendėme tai padaryti“, – apie iš P.Pogba atimtas vicekapitono pareigas kalbėjo portugalas.

„Aš visuomet analizuoju žaidėją kaip žaidėją. Kai žaidėjas yra kapitonas, analizuoju jį ir kaip kapitoną. Po kelių savaičių analizės ir nuomonių su trenerių štabu pasikeitimo nusprendėme, kad P.Pogba yra tik žaidėjas, o ne kapitonas“.

VIDEO: „Vieni vartai“: nesutarimų draskomas „Man Utd“, legionieriai „A“ lygoje ir žiaurus Evra kerštas

„Sprendimas priimtas. Apie tai informavau žaidėją ir žaidėjus. Patvirtinau tai po antradienio rungytnių, patvirtinu tai ir dabar. Istorijos pabaiga“, – tęsė J.Mourinho.

P.Pogba ir J.Mourinho santykiai aptarinėjami nuolat. Spėliojama, kad juos kaitina prancūzo noras išvykti į „Barcelona“ ir kartas nuo karto išsprūstanti kritika J.Mourinho pasirenkamos taktikos adresu.

„Ko gero sulauksiu dar daugiau klausimų pasakydamas, kad trenerio ir žaidėjo santykiai yra geri. Daugiau tai nėra trenerio ir kapitono, trenerio ir vieno iš kapitonų santykiai. Tai tiesiog trenerio ir žaidėjo santykiai. Kai kurie žaidėjai dirbo treniruotėse taip pat gerai, bet ne geriau nei jis, todėl jis žais šeštadienio rungtynėse. Ir tai istorijos pabaiga“.

Pasak britų žiniasklaidos, treniruotės po praėjusio savaitgalio lygiųjų su „Wolves“ metu P.Pogba ir J.Mourinho karštai susiginčijo ir treneris paleido žodžių tiradą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Vis dėlto J.Mourinho atsisakė paaiškinti, ką tokio tuomet pasakė savo žaidėjui.

„Negaliu jums to pasakyti. Treniruotė buvo atvira, taigi jūsų kameros turėjo galimybes kai kuriuos žodžius užfiksuoti. Galbūt jums reikia geresnės įrangos, jei norite žinoti viską, nes aš neketinu to komentuoti“.

J.Mourinho pridūrė, kad nesutarimai yra trenerio darbo dalis ir pajuokavo, kad žiniasklaida neturėtų tuo skųstis, nes jai tai išėjo puiki istorija.

„Tai, kas nutiko tądien, nutinka nuolat. Vyksta daug, daug, daug pokalbių su žaidėjais. Toks trenerio darbas, o jūs tai pavertėte sensacija“, – sakė J.Mourinho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas