Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji futbolo talentai, į kuriuos Europos čempionate kryps visų dėmesys

Kaip visada per didžiuosius futbolo turnyrus, taip ir šiame Europos čempionate pamatysime geriausius šio metu futbolininkus. Taip pat kartu su futbolo skautais tribūnose stebėsime ir ryškiausius jaunuosius talentus, kurie žais pirmuosius savo turnyrus su rinktinėmis.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kylianas Mbappe

Kylianas Mbappe

„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe ir Didier Deschamps'as (kairėje).
„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe ir Didier Deschamps'as (kairėje).

Nors Kylianui Mbappe dar tik 22-eji, pristatinėti šio prancūzo niekam nereikia. Pastaruosius keletą metų futbolo gerbėjai jau turėjo pakankamai laiko pasimėgauti jo talentu, o jaunasis puolėjas į savo trofėjų lentyną jau yra pasidėjęs pasaulio čempiono titulą.

Jis bus pats vertingiausias viso Europos čempionato žaidėjas, lenkiantys net savo idealą Cristiano Ronaldo, su kuriuo susidurs jau grupės etapo varžybose. K. Mbappe greitis, įgūdžiai ir talentas daro jį tikru košmaro bet kuriai gynybai ir bet kuriam gynėjui. Daugelis tikisi, kad jaunasis prancūzas taps rezultatyviausiu viso turnyro žaidėju.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 15 d. svarbiausi įvykiai

Daugelis prancūzų savo viltis čempionate grindžia būtent jaunojo talento žaidimu, ypač prie komandos prisijungus Karimui Benzema, kurio patirtis itin pasitarnaus jaunajam puolėjui. Šį sezoną K. Mbappe visuose turnyruose pelnė net 41 įvartį, nors žaidžia ne klasikinio 9-ojo numerio pozicijoje, o kaip krašto puolėjas, vadinamas „wingeris“.

Treneris Didier Deschampsas suteiks daug erdvės K. Mbappe priekyje keistis zonomis su kitais prancūzų puolėjais – K. Benzema, Olivier Giroud ir Antoine`u Griezmannu. Ši sistema puikiai veikė pasaulio čempionate prieš trejus metus, kur K. Mbappe šventė titulą būdamas tik 20-ies. Jo tikslas – papildyti trofėjų lentyną dar vienu titulu.

Philas Fodenas

„Scanpix“ nuotr./Philas Fodenas
„Scanpix“ nuotr./Philas Fodenas

Būdamas vos 20 metų amžiaus jis jau dabar vadinamas didžiausiu Anglijos futbolo talentu nuo Paulo Gascoigne`o laikų. Pastaruosius kelis sezonus žaidžiant komandoje pas Josepą Guardiolą jo talentas tik dar labiau skleidžiasi.

Į P. Fodeną bus kryps daugelio akys po itin sėkmingo jaunuolio sezono „Manchester City“ gretose tiek „Premier“ lygoje, tiek UEFA Čempionų lygos turnyre. Tiesa, kyla daug klausimų, kur ir kaip Garethas Southgate`as naudosi P. Fodeną, ar jis bus starto žaidėjas, ar dažniau kils nuo suolo. Talento Anglijos rinktinėje yra pakankamai, o konkurenciją P. Fodenui jo mėgstamoje pozicijoje kairiajame atakos krašte sudarys Marcusas Rashfordas ir Jadonas Sancho.

P. Fodeno universalumas jam drąsiai ir saugų trejete priklausomai nuo to, kokią taktiką pasirinks anglų treneris. Vis dėlto, kad ir kokia taktika tai bus, jeigu anglai nori turėti šansų kovoti dėl Europos čempionų taurės, P. Fodenas turi būti svarbus rinktinės žaidėjas.

Joks kitas žaidėjas Anglijos rintinėje neturi tokio technikos ir įgūdžių arsenalo. Tai neabejotinai yra talentas, gimstantis vienas per visą kartą, tad Anglija turi pasinaudoti proga ir pagaliau nutraukti nuo 1966 m. besitęsiantį trofėjų badą.

Alexanderis Isakas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Isakas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Isakas

Kai Dortmundo „Borussia“ dar 2017 m. sausį iš AIK ekipos įsigijo tuomet 18-metį Švedijos talentą, futbolo pasaulis ūžė – tai naujasis Zlatanas Ibrahimovičius. Tačiau Vokietijoje jam nesisekė ir 192 cm ūgio puolėjas atsidūrė „Real Sociedad“ klube. Ispanijoje puolėjas iš naujo rado save ir po ketverių metų jam teks ant savo pečių į pergales vesti Švedijos rinktinę.

Vos 21 m. A. Isakas turėjo svajonę žaisti rinktinėje šalia Švedijos legendos Zlatano, kuris buvo paskelbęs apie sugrįžimą, tačiau kelio trauma tokius planus nukėlė greičiausiai visam laikui. Z. Ibrahimovičiaus netektis palieka A. Isakui didelius batus, kuriuos užpildyti reikės įvarčiais ir lyderyste.

Tai fiziškai galingas, bet tuo pačiu greitas ir labai techniškas žaidėjas, ne vieno specialisto manymu jau turintis kone geresnius įgūdžius nei Zlatanas. Dabar jam svarbiausia mušti įvarčius ir parodyti pasauliui, kad paauglystėje jam tekęs dėmesys buvo ne veltui. Puikus pasirodymas Europos čempionate nukreiptų geriausių Europos futbolo klubų taiklius ir vėl jį A. Isaką – tokio šanso negalima praleisti.

Joao Felixas

„Scanpix“ nuotr./Joao Felixas
„Scanpix“ nuotr./Joao Felixas

Jaunasis puolėjas turėjo būti nauja Portugalijos superžvaigždė, kai už vos 19 metų amžiaus futbolininką Madrido „Atletico“ gerokai per 100 mln. eurų. Per tuos dvejus metus J. Felixas neišpildė visų į jį dėtų vilčių ir neparodė viso potencialo, tačiau buvo labai sėkmingų periodų. Šį sezoną jis buvo vienas svarbiausių ir ryškiausią čempioniškos „Atletico“ komandos žaidėjų.

Jis laikomas tiesioginiu C. Ronaldo įpėdiniu Portugalijos rinktinėje, kur turės galimybę žaisti kartu su savo tėvynės superžvaigžde. Treneris Fernando Santosas dažniausiai aikštėje naudoja klasikinį 4-4-2 išsidėstymą, kuris atakuojant dažnai virsta į 4-3-3, kas idealiai tinka J. Felixui, mėgstančiam iš kraštų kirsti link aikštės vidurio.

Jo įgūdžiai ir techninis judesių arsenalas neturi lygių, o Portugalijos rinktinėje jis turi kur kas daugiau laisvės veikti nei pas pragmatiškąjį Diego Simeone. Šis Europos čempionatas yra proga J. Felixui galutinai įrodyti, kad jis bus ateitis Portugalijos rinktinės lyderis – laikas išpildyti savo potencialą.

Pedri

Kai pernai „Barcelona“ iš „Las Palmas“ pirko Pedri už vos 5 mln. eurų, niekas nesitikėjo, kad netrukus šis centro saugas žais pagrindinėje katalonų komandoje. Tačiau vos 18-metis saugas šį sezoną „Barcos“ gretose visuose turnyruose sužaidė 52 mačus ir buvo vienas svarbiausių komandos futbolininkų.

Jo sugebėjimas valdyti kamuolį ir sprendimų priėmimas atrodo gerokai lenkiantis jo amžių, o lyginamas Pedri pirmiausia su Andresu Iniesta, kuris būdamas 18-os dar galėjo tik svajoti apie žaidimą pagrindinėje „Barcelona“ komandoje. Jo jungtis su Frenkie De Jongu ir Lioneliu Messi buvo džiaugsmas akims visą sezoną.

Neaišku, ar Luisas Enrique nuo pat čempionato pradžios leis jaunąjį saugą į starto sudėtį, tačiau jis bet kada pasirengęs įnešti gyvybės į Ispanijos rinktinės žaidimą nuo suolo. Jo sugebėjimas organizuoti žaidimą ir puikus perdavimų jautimas idealiai tinka garsiajai ispanų tiki-takai. Išskirtinis talentas yra žaidėjas, kuriuo „La Roja“ sirgaliai didžiuosis ir žavėsis ateinančiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito