Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniesiems Lietuvos futbolininkams – Ispanijos bendraamžių pamoka

Kovingai žaidusiai Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinei nepavyko nustebinti favoritų – Ispanijos bendraamžių.
U21 Europos futbolo čempionato atranka: Lietuva – Ispanija
U21 Europos futbolo čempionato atranka: Lietuva – Ispanija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį Vilniuje, federacijos stadione vykusiose Europos čempionato atrankos rungtynėse Mariaus Stankevičiaus auklėtiniai nusileido svečiams – 0:2 (0:1).

Per visas 90 minučių lietuviai taip nė sykio ir nepataikė į varžovų vartų plotą. Tik jau per teisėjo pridėtą laiką Gustas Jarusevičius pataikė į virpstą, kitas mūsiškių bandymas – Naurio Petkevičiaus galva – skriejo šalia vartų, o dar šeši smūgiai buvo blokuoti.

Ispanai, savo ruožtu, dominavo kontroliuodami kamuolį, atliko 15 smūgių, kėlė 11 kampinių, tačiau įmušti jiems vis nesisekė.

Iki 32 minutės, kai kamuolys tiesiog nukrito ant galvos Alejandro Francesui. Po standartinės situacijos gynėjas Dovydas Jansonas nesėkmingai bandė išmušti kamuolį ir ispanai nubaudė už šią klaidą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Stankevičius

Lietuviams kelis kartus buvo pavykę atimti kamuolį iš varžovų pavojingose zonose, tačiau tikslumo atakos smaigalyje vis pritrūkdavo.

Tašką rungtynėse padėjo 18-metis Yeremi Pino, gavęs perdavimą iš Sergio Gomezo ir pasiuntęs kamuolį į lietuvių vartus iš aštraus kampo.

Įdomu, kad prieš 3 mėnesius Ispanijos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė žaidė kontrolines rungtynes ir su Lietuvos vyrais. Tada jaunieji ispanai pagrindinę mūsų rinktinę sutriuškino 4:0.

Pralaimėjusi antrą sykį Lietuvos U21 rinktinė lieka be taškų atrankoje į Europos jaunimo čempionatą. Praėjusią savaitę M.Stankevičiaus auklėtiniai 1:3 nusileido Slovakijos bendraamžiams.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant