Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Jokių vilčių italams – ispanai keliauja į kitą etapą

Europos futbolo čempionato B grupės 2 turo rungtynės tarp pasaulio elitui priklausančių Ispanijos ir Italijos rinktinių baigėsi ispanų pergale 1:0 (0:0).

Rungtynes itin aktyviai pradėjo ispanai, kurie jau 2 min. susikūrė pirmą puikią progą pasižymėti. Vis dėlto Pedri galva smūgiuotą kamuolį Gianluigi Donnarumma nukreipė virš skersinio.

10 min. po Alvaro Moratos perdavimo Nico Williamsas iš idealios situacijos galva nepataikė į vartus, o po to dar du kartus iš peties teko pasidarbuoti G.Donnarummai.

24 min. italų vartų sargas atrėmė A.Moratos smūgį iš aštraus kampo, o 25 min. teko šuolyje nukreipti virš vartų galingai iš toli Fabiano Ruizo pasiųstą kamuolį.

41 min. F.Ruizas dar kartą pabandė laimę smūgiu iš už baudos aikštelės ribų, bet kamuolys atskriejo tiesiai į G.Donnarummą.

Italai iki pertraukos puolime buvo visiškai bedančiai – pirmą ir vienintelį smūgį vartų link atliko tik baigiantis 45-ai minutei, kai Federico Chiesa iš sudėtingos situacijos paleido kamuolį gerokai virš vartų.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė, o 52 min. kamuolys baudos aikštelėje vėl pasiekė visiškai laisvą Pedri. Vienu lietimu nusprendęs smūgiuoti ispanas į vartus nepataikė.

Vos po minutės Pedri atliko smūgį iš toliau, bet kamuolys tapo lengvu G.Donnarummos grobiu.

55 min. ispanai pagaliau pramušė italų gynybos sieną. Tam prireikė ir didelės dalies sėkmės. Po N.Williamso perdavimo iš kairiojo krašto A.Morata pabandė atlikti smūgį galva, o G.Donnarumma šuolyje ranka pamušė kamuolį į savo gynėją Riccardo Calafiori taip, kad nuo šio kamuolys atšoko į vartus.

Po įvarčio italai taip pat nesurado būdų užmegzti kontržaidimą. Tuo metu ispanai per keletą minučių susikūrė dar keletą puikių progų įmušti.

58 min. A.Morata tolimu smūgiu dar kartą patikrino G.Donnarummos budrumą, netrukus po kampinio jau Andrea Cambiaso nuo vartų linijos atmušė į tinklą skriejusį kamuolį, o 60 min. Lamine Yamaliui iki įvarčio pritrūko tik trupučio tikslumo.

Tik tada italams pavyko kiek ilgesniam laikui užvaldyti kamuolį, tačiau net ir atlikti antrojo smūgio vartų link ispanai neleido.

70 min. Ispanijos rinktinė priminė italams, kad pernelyg įsijausti į puolimą gali būti pavojinga. Kontratakoje N.Williamsas efektingu smūgiu sudrebino varžovų vartų skersinį.

Savo antrą smūgį vartų link italai atliko 74 min., tačiau baudos smūgį atlikęs Lorenzo Pellegrini pasiuntė kamuolį virš vartų.

Paskutinėmis rungtynių minutėmis po keitimų Italijos rinktinė suaktyvino savo veiksmus, kiek pagerino statistiką, bet jokių geresnių progų rezultatui išlyginti taip ir nesusikūrė. Maža to, G.Donnarummai dar dukart teko gelbėti savo komandą nuo antrojo įvarčio.

Ispanijos rinktinė per šias rungtynes atliko net 21 smūgį (9 – į vartų plotą), Italijos – vos 4 (1).

Per kitas B grupės 2 turo rungtynes trečiadienį Kroatijos ir Albanijos rinktinės sužaidė lygiosiomis 2:2.

Pirmajame ture ispanai sutriuškino kroatus 3:0, o italai palaužė albanus 2:1.

Per 2 turus 6 taškus surinkę ispanai užsitikrino pirmąją vietą grupėje, antri lieka 3 taškus turintys italai, o už jų nugaros rikiuojasi po tašką pelnę albanai ir kroatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius