Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 07

Kai klysta kalbantys smarkiausiai: pažymiai Lietuvos rinktinės žaidėjams ir E.Jankauskui

15min vertina Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjų ir Edgaro Jankausko trenerių štabo darbą per apmaudų pralaimėjimą UEFA Tautų lygos starte prieš Kipro nacionalinę komandą (0:1).
Lietuvos futbolo rinktinė
Lietuvos futbolo rinktinė / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Edvinas Gertmonas – 5,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas

Vartuose Lietuva tradiciškai turėjo vieną patikimiausių figūrų aikštėje, tačiau ir šį kartą nieko nepešė. Klužo „Universitatea“ atstovas vėl žaidė užtikrintai – laimėjo kelias svarbias dvikovas „antrame“ aukšte, išprovokavo varžovams geltoną kortelę, bet įvarčio epizode apginti komandą šansų neturėjo. Skirtingai nei keliose pastarosiose rungtynėse, šį kartą Lietuvos rinktinės vartininkui net nereikėjo demonstruoti stebuklų, prie kurių buvome įpratinti. Visgi net ir tų kelių retų Kipro išpuolių ir trijų smūgių į vartų plotą užteko, kad svečiai išsivežtų mums labai apmaudų rezultatą.

Artemijus Tutyškinas – 5,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Artemijus Tutyškinas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Artemijus Tutyškinas

Nežaidžiant Gvidui Gineičiui, būtent Artemijui buvo patikėtas standartinių situacijų išpildymas. Reikia pažymėti, kad tai Lodzės ŁKS narys darė labai solidžiai, o jo „smagią“ kairę koją po dvikovos akcentavo ir E.Jankauskas. Artemijaus realizuojami standartai ir siunčiami aukšti kamuoliai į baudos aikštelę kėlė nuolatinę grėsmę svečiams, o po vieno tokio epizodo 11-ąją minutę Kipras Kažukolovas turėjo bene realiausią progą pasižymėti, bet galva smūgiavo į savo komandos žaidėją. Antrajame kėlinyje, lietuviams perėjus prie keturių gynėjų linijos, buvo pastumtas iš vidurio į kairįjį kraštą.

Edvinas Girdvainis – 5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Girdvainis
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Girdvainis

Nors pastaruoju metu neturėjo daug žaidybinės praktikos savo „Sandhausen“ klube trečiajame Vokietijos ešelone, šiose rungtynėse atrodė solidžiai ir užtikrintai. 20-ąją minutę po A.Tutyškino perdavimo pavojingai smūgiavo galva, bet kamuolys praskriejo visiškai šalia vartų. Su tiesioginėmis pareigomis gynyboje tvarkėsi gerai ir net lietė šiek tiek paskutinio perdavimo kamuolį, bandydamas išgelbėti situaciją, kai Kipras surengė lemiamą įvarčiu pasibaigusią ataką.

Kipras Kažukolovas – 5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Kipras Kažukolovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Kipras Kažukolovas

Kipras Kipro nenuskriaudė, nors trūko labai nedaug. Po kampinio 11-ąją minutę atsilaisvinęs nuo gynėjų visiškai laisvas smūgiavo galva iš kelių metrų, bet kamuolys atsimušė į Giedrių Matulevičių. Visų rungtynių metu „Astana“ gynėjas jautėsi ramiai ir užtikrintai, praleisto įvarčio situacijoje gelbėti komandos nelabai turėjo galimybių.

Pijus Širvys – 4,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Pijus Širvys
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Pijus Širvys

Pastaruoju metu „Maribor“ gynėjas rinktinėje mus buvo įpratinęs prie labai solidaus žaidimo, tačiau penktadienis nebuvo Pijaus diena. Įprastų reidų, drąsos ir energijos šį kartą stigo. Sėkmė nenusišypsojo ir lemtingame rungtynių epizode, kai Kipras įmušė vienintelį įvartį – P.Širvys mėgino slysdamas nutraukti „raktinį“ varžovų atakos perdavimą, bet pritrūko kelių centimetrų. 70-ąją minutę pakeistas, lietuviams bandant sodrinti atakuojantį potencialą – vietą užleido Gyčiui Paulauskui.

Justas Lasickas – 5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Justas Lasickas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Justas Lasickas

Vilnietis išvedė komandą į aikštę su kapitono raiščiu, demonstravo lyderio savybes tiek rungtynių metu, tiek po jų bendraudamas su žiniasklaida, tačiau įprasto lengvumo gana „sunkioje“ Marijampolės aikštėje neišvydome. Nuo Justo prasiveržimų ir gebėjimo žaisti vienas prieš vieną labai stipriai priklauso Lietuvos atakų efektyvumas, tačiau šį kartą vienam svarbiausių rinktinės peilių aštrumo stigo.

Modestas Vorobjovas – 3,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Modestas Vorobjovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Modestas Vorobjovas

Malti liežuviu užsimaukšlinus raudonus Serbijos rinktinės marškinėlius yra viena. Visai kas kita yra užsivilkus žalią nacionalinės komandos aprangą išeit į aikštę ir „bandyt paspirt kamuolį“. Ten visas smarkumas ir baigėsi, net jei prieš tave buvo ir dar vienos karą Ukrainoje sukėlusiai agresorei besilankstančios šalies komanda. „İstanbulspor“ saugui karma atsuko nugarą. Prieš kurį laiką drąsiai Lietuvos futbolo situaciją į šuns dienas viešojoje erdvėje išdėjęs vilnietis šiose rungtynėse padarė kritinę klaidą, nulėmusią pralaimėjimą – rezultatą, po kokių Lietuvos futbolas sunkiai skinasi kelią į dienos šviesą.

Žaisti be labai daug aikštės ploto įprastai uždengiančio savo porininko Gvido Gineičio atraminiam saugui buvo sunku – mačą pradėjo labai agresyviai ir aktyviai, bet tada 34-ąją minutę, bandydamas pradėti mūsiškių ataką, šiurkščiai suklydo perduodamas kamuolį Vykintui Slivkai labai pavojingoje zonoje.

Viskas baigėsi kliurka, nulėmusia rungtynes – Kipras perėmė kamuolį, nuskubėjo į greitą išpuolį, o gynyboje išsidėstyti nespėję šeimininkai praleido įvartį, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo vienintelis.

Pataisyta: Po šios klaidos Modesto žaidimas tapo gerokai nervingesnis. Nusivylimo saugas neslėpė ir po finalinio švilpuko – skirtingai nei kiti komandos nariai tik trumpam nuėjo padėkoti „Vyčio“ tribūnai ir atidavęs marškinėlius mergaitei iš karto movė į rūbinę.

Pirminiame teksto variante buvo parašyta, kad Modestas po rungtynių nenuėjo padėkoti sirgaliams visai.

Giedrius Matulevičius – 4,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Giedrius Matulevičius
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Giedrius Matulevičius

Pastaruoju metu solidžią formą A lygos stadionuose demonstravęs žalgirietis sugrįžo į savo gimtąjį miestą ir sulaukė bene gausiausių sirgalių ovacijų. Visgi to paties vietiniame fronte matomo progresyvaus vaizdo perkelti į tarptautines rungtynes nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi