Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai parodė filmą apie karą Ukrainoje, Rusijos klubą išvarė iš stadiono

Buvęs futbolininkas Jevgenijus Savinas, kuriantis populiarų sporto turinį Youtube kanale, publikavo filmą apie karą Ukrainoje. Dėl to savo tėvynėje jis greitai sulaukė bėdų.

Rusas išdrįso karą pavadinti „karu“

Jevgenijus Savinas kuria drąsų turinį.

Buvęs Rusijos profesionalus futbolininkas, per 15 karjeros metų atstovavęs ne tik Rusijos jaunimo bei olimpinei rinktinei, bet ir aukščiausios lygos klubams, nuo 2018 metų Youtube valdo populiarų kanalą „Krasava“.

2021-aisiais 38 metų vyras įkūrė ir futbolo klubą „Krasava“, kuris žaidžia trečioje pagal pajėgumą Rusijos futbolo lygoje.

Balandžio 18 dieną J.Savinas savo kanale publikavo filmą, pavadinimu „Jarmolenka – karas. Taikių žmonių žudymas ir kodėl tyli Rusijos futbolininkai“.

Tarp baimės ir sąžinės renkasi antrą

Filme vienas svarbiausių Ukrainos rinktinės futbolininkų Andrejus Jarmolenka, o taip pat keli kiti žaidėjai, pasakoja išgyvenimus, patirtus Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą ir pradėjus bombarduoti miestus.

Pats J.Savinas taip pristatė filmą: „Vasario 24 diena amžiams padalino mūsų gyvenimus į dvi dalis: prieš ir po karo, kurį pradėjo Rusija, pakeitė kiekvieno ukrainiečio likimą. Futbolininkai – ne išimtis.“

VIDEO: Ukraina gina paskutinę reikšmingą Mariupolio teritoriją – civiliai mieste įkalinti be vandens ir elektros

Video blogeris parašė, kad „karas, kurį išvystė Rusija, vien Mariupolyje nusinešė daugiau taikių gyventojų ir vaikų gyvybių nei 8 metus trukę įvykiai Donbase“. Jis pabrėžė, kad „tarp baimės ir sąžinės“ jis renkasi antrą variantą.

Filmas sutraukė labai daug dėmesio, per kelias dienas jį peržiūrėjo daugiau nei 800 tūkst. žmonių. Šiuo metu Youtube filmas yra nepasiekiamas.

VIDEO: ЯРМОЛЕНКО. ВОЙНА. Почему МОЛЧАТ ФУТБОЛИСТЫ В РОССИИ Yarmolenko. The war. Speechless Russian players

Tačiau Rusijoje, kur Kremlius draudžia naudoti žodį „karas“ ir per propagandinę žiniasklaidą visiškai kitomis spalvomis piešia savo karinius veiksmus Ukrainoje, kita nuomonė iškart sulaukė bausmės.

J.Savino komandai buvo uždrausta rengti treniruotes ekipos stadione „Zorkij“ Krasnogorsko mieste. Priežastis – minėtas filmas.

Apie autorių

Jevgenijus Savinas profesionaliai rungtyniavo nuo 2000 iki 2015 metų. Rusijos čempionate jis sužaidė per du šimtus rungtynių, pelnė per pusšimtį įvarčių. Jis atstovavo Tomsko „Tom“, Machačkalos „Anži“, Permės „Amkar“, Samaros „Krylja Sovietov“, Tulos „Arsenal“.

Po karjeros pabaigos J.Savinas tapo televizijos laidų vedėju, komentavo futbolo rungtynes „Mač TV“, vedė laidą „Rusiškas nindzė“ per valstybinį televizijos kanalą.

Pastaraisiais metais jis valdo Youtube kanalą „Krasava“, kurį seka daugiau nei milijonas žiūrovų.

Jo įkurtas „Krasava“ klubas, kurio prezidentas yra pats J.Savinas, rikiuojasi ketvirtoje vietoje Rusijos trečioje lygoje.

VIDEO: V.Zelenskis: Mariupolio gyventojų likimas nežinomas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas