Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip sustabdyti Erlingą Haalandą? Neįmanoma.

Pellegrino Matarazzo pradeda nuo blogų naujienų. Teoriškai jis turėtų turėti bene vertingiausią pasaulinio futbolo žinių bagažą. Dukart dirbdamas „VfB Stuttgart“ treneriu P.Matarazzo susidūrė su komanda, kurioje žaidė Erlingas Haalandas. Ir du kartus jam pavyko jį sustabdyti.
Erlingas Haalandas ir Philas Fodenas
Erlingas Haalandas ir Philas Fodenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E.Haalandas priklausė Dortmundo „Borussia“ komandai, kai ši 2021 m. balandį lankėsi Štutgarte. Tuomet norvegas buvo karštas, įsibėgėjęs, įpusėjęs seriją, kurios metu per 19 rungtynių įmušė 20 įvarčių.

Tačiau įvarčio prieš P.Matarazzo Štutgartą jam įmušti nepavyko.

Po metų E.Haalandas vėl atvyko į šį Bavarijos miestą. Kitą savaitę jis du kartus įmušė į „Wolfsburg“ vartus. Po dviejų savaičių jis įmušė tris įvarčius prieš „Bochum“. Tačiau iš Štutgarto jis ir vėl išvyko tuščiomis, Dortmundo blizgantys ašmenys buvo atšipę.

Žvelgiant iš šalies, gali atrodyti, kad P.Matarazzo geriau nei bet kas kitas supranta, kaip reikia spręsti unikaliojo E.Haalando problemą. Jis yra vienas iš nedaugelio trenerių, kurie ne kartą susidūrė su norvegų puolėju ir liko nenukentėję.

Ir vis dėlto 44 metų specialistas – kilęs iš Naujojo Džersio, bet taip giliai įleidęs šaknis Vokietijos futbole, kad ne kartą atsiprašė dėl savo skurdžios anglų kalbos – nelaiko savęs kaip kokios nors brangios paslapties saugotojo. Jis nesistengia pagražinti tiesos. Jo nuomonė paprasta. Jo nuomonė aiški. Klausimas ir atsakymas – paprasti. Jo teigimu, nėra jokio būdo sustabdyti E.Haalandą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas

Žinoma, „Premier“ lyga nenori to girdėti. 22-ejų metų E.Haalando forma nuo tada, kai jis šią vasarą iš Dortmundo išvyko į Mančesterį, yra bauginanti. Rugsėjį Haalandas sužaidė ketverias klubo rungtynes ir įmušė penkis įvarčius. Savo naujojoje komandoje jis jų yra įmušęs 19, 14 iš jų – „Premier“ lygoje.

Debiutuodamas lygoje, prieš „West Ham United“, jis įmušė du įvarčius. Iki rugpjūčio pabaigos jis įmušė devynis įvarčius, šešis iš jų – į „Crystal Palace“ ir „Nottingham Forest“ vartus.

Praėjusį savaitgalį atėjo eilė Erikui ten Hagui ir „Manchester United“ bandyti rasti būdą, kaip jį sutramdyti. Erikas ten Hagas bent jau turi patirties: Jo vadovaujama „Ajax“ komanda praėjusį sezoną Čempionų lygoje 4:0 nugalėjo Dortmundą ir E.Haalandą. Lisandro Martinezas, dabar įsitvirtinęs „Old Trafford“ gynyboje, tą vakarą nuginklavo norvegą.

Bet šį kartą viskas buvo kitaip. 6:3 ir norvegas aikštę paliko su trimis įvarčiais ir geriausiam rungtynių žaidėjui skirtu prizu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas

Vis dėlto žinoti, kaip reikia stabdyti E.Haalandą, ir rasti būdą, kaip tai iš tiesų padaryti, yra du skirtingi dalykai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas