Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kamuolio valdymo įgūdžiais hipnotizuojantis vokiečių vunderkindas: „Stengiuosi kelti chaosą“

Europos futbolo čempionate kamuolio valdymo technika hipnotizuojantis Jamalas Musiala, sako, futbolo aikštėje jam padeda intuicija, laikas praleistas prie šachmatų lentos ir tai, ko išmoko iš vyresnių žaidėjų.

21-erių Vokietijos rinktinės vunderkindas varžovų gynybą drasko tarsi prisilipinęs kamuolį prie pėdų, ir turnyre jau pasižymėjo dviem įvarčiais.

„Spiegel“ paprašytas atskleisti savo driblingo paslaptis, futbolininkas aiškino, kad atakuodamas tiesiog pasikliauja intuicija.

„Kol esu be kamuolio, turiu žinoti, kur judės kamuolys. Turiu nuspėti, ką darys varžovas. Ir visada turiu galvoti du ar tris žingsnius į priekį.

Kai gaunu kamuolį varžovų aikštės pusėje, būnu visiškai laisvas. Stengiuosi sukurti chaosą. Tokiomis akimirkomis nebeturiu laiko daug galvoti. Bet viskas, ką darau prieš gaudamas kamuolį, būna apgalvota“, – kalbėjo J.Musiala.

J. Musiala tikina, kad padeda tai, jog laisvalaikiu daug žaidžia šachmatais.

„Šachmatuose turiu daug galvoti. Apie savo tolesnius žingsnius, apie priešininką ir apie tai, kokie bus kiti jo ėjimai lentoje. Turiu numatyti. Būtent tai darau ir kaip futbolininkas“.

„Scanpix“ nuotr./Jamalas Musiala
„Scanpix“ nuotr./Jamalas Musiala

Ir pridūrė, kad visuomet daug semdavosi iš vyresnių žaidėjų.

„Net ir tada, kai mažai žaidžiau „Bayern“ komandoje, stebėjau, kaip, pavyzdžiui, Thomas Mulleris ruošėsi, kaip atlikdavo pratimus, į ką kreipdavo dėmesį. Tokie dalykai tave formuoja kaip žaidėją. Tokie jaunuoliai, kaip aš, kaip Jude‘as Bellinghamas, labai daug išmokome iš vyresnių žaidėjų, galbūt dėl to anksčiau ir subrendome“, – sakė J.Musiala.

Būdamas septynerių J.Musiala su šeima persikėlė į Angliją, o po devynerių metų vėl grįžo į Vokietiją. Jo tėvas – Nigerijos kilmės britas, mama – lenkų kilmės vokietė. Jaunimo amžiuje jis atstovavo Anglijai, augo „Chelsea“ akademijoje, bet galiausiai pasirinko ginti Vokietijos, kurioje gimė, garbę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius