Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karas savo kieme – LFF sustabdė federaciją kritikavusios VAFF veiklą

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovus kritikavusi Vilniaus apskrities futbolo federacija (VAFF) neteko visų LFF narės teisių. LFF tokį sprendimą aiškina šiurkščiais įstatų pažeidimais ir piktybiškais sprendimų nevykdymais. VAFF atsikirsdama federacijai meta savų kaltinimų.
Liutauras Varanavičius
LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Karas federacijos viduje užvirė VAFF ne kartą viešai sukritikavus LFF vykdomą veiklą ir paraginus jos vadovus – prezidentą Liutaurą Varanavičių ir generalinį sekretorių Julių Kvederą – atsistatydinti.

Savo ruožtu LFF atsikirto VAFF prezidentą Ritą Vaiginą išvadindama netikėliu. „Liaudies išmintis byloja, jog kiekvienoje šeimoje pasitaiko netikėlių. Ne išimtis ir Lietuvos futbolo bendruomenė, kurioje, deja, šį vaidmenį nusprendė prisiimti ne vienareikšmiškai vertinamas „futbolo veikėjas“ – Ritas Vaiginas“, – savo poziciją viešai praėjusių metų rugsėjį dėstė LFF.

VAFF: LFF nesiskaito su tais, kurie turi savo nuomonę

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Ritas Vaiginas
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Ritas Vaiginas

„Tai yra visiška savivalė ir nesiskaitymas su tais, kurie turi savo nuomonę. Galite neabejoti, kad savo teises ginsime teisiniu keliu“, – nedaugžodžiavo VAFF prezidentas Ritas Vaiginas, plačiau žadėjęs papasakoti penktadienį rengiamos specialios spaudos konferencijos metu.

„VAFF valdyba, reaguodama į LFF savivaliavimą ir, be perspėjimo, VAFF narystės sustabdymą LFF veikloje kviečia spaudos atstovus į spaudos konferenciją, kurios metu išsakys savo poziciją šiuo klausimu bei ateities planus“, – priduriama VAFF pranešime.

LFF: VAFF šiurkščiai pažeidė įstatus, piktybiškai nevykdė sprendimų

Ketvirtadienį savo poziciją viešai išsakė ir LFF, kuri teigė, jog trečiadienį Kaune vykusiame Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto (LFF VK) posėdyje buvo priimtas sprendimas sustabdyti Vilniaus apskrities futbolo federacijos (VAFF) narystę. Vienbalsiu LFF VK narių sprendimu VAFF prarado visas nario teises, o LFF administracijai yra pavesta laikinai tiesiogiai organizuoti futbolo veiklą VAFF teritorijoje.

„Vilniaus apskrityje susiklosčiusi itin sudėtinga situacija – buvo iškilusi reali grėsmė šių metų sezono vykdymui. Įvertinę situaciją – futbolo bendruomenės skundus dėl VAFF veiklos, teisininkų išvadas dėl įvairių pažeidimų bei LFF įstatų ir drausminių procedūrų ignoravimo – Vykdomojo nariai priėmė vienintelį šiuo metu teisingą sprendimą“, – komentavo LFF prezidentas ir Vykdomojo komiteto pirmininkas Liutauras Varanavičius.

LFF VK nariai priimdami sprendimą atsižvelgė į LFF Drausmės komiteto teikimą, gautus VšĮ „Sekmadienio futbolo lyga“ (vienijančios 60 klubų) ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos raštus, taip pat teisinę išvadą dėl VAFF įstatų neatitikimo standartizuotiems LFF VK patvirtintiems apskričių futbolo federacijų įstatams bei atliktą šiuose dokumentuose išdėstytų aplinkybių tyrimą, ir konstatavo, kad VAFF šiurkščiai pažeidė LFF įstatus, piktybiškai nevykdė LFF VK sprendimų bei neužtikrino tinkamos futbolo veiklos organizavimo Vilniaus apskrityje.

„Daug kartų Vilniaus regione susiklosčiusią situaciją stengėmės spręsti ieškodami kompromiso su apskrities federacijos vadovais, deja, jie visiškai ignoravo LFF pastangas“, – apgailestavo L.Varanavičius – „Mūsų pareiga yra atsižvelgti į futbolo bendruomenės poreikius ir užtikrinti normalią futbolo veiklą apskrityje“.

LFF VK sprendime pabrėžiama, jog VAFF  narystės sustabdymas neįtakoja Vilniaus apskrityje veikiančių futbolo klubų veiklos ir šie klubai turi teisę toliau dalyvauti LFF ar jos narių organizuojamuose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas