Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karčios kritikos sulaukęs C.Ronaldo atvertė nemalonų puslapį savo karjeros metraščiuose

Cristiano Ronaldo per penkerių metų laikotarpį buvo laimėjęs net 11 finalų iš eilės, tačiau trečiadienio vakarą Romoje patirta nesėkmė atvertė naują puslapį portugalo karjeros metraščiuose.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Turino „Juventus“ po baudinių serijos pralaimėjo Italijos taurės finalą prieš „Napoli“, o C.Ronaldo tai tapo pirmuoju atveju karjeroje, kai jis suklupo dviejuose finaluose paeiliui.

Pastarąjį kartą dėl titulo portugalas žaidė 2019 m. gruodį, tačiau tuomet jo atstovaujama „Juventus“ Italijos Supertaurės varžybose nusileido Romos „Lazio“.

Negana to, kad pralaimėjo, C.Ronaldo sulaukė šūsnies kritikos.

Žymiausias Italijos sporto leidinys „La Gazzetta dello Sport“ portugalą išrinko prasčiausiu finalo žaidėju, o legendinis italų puolėjas Luca Toni „Rai Sport“ televizijos eteryje negailėjo karčių žodžių penkiskart geriausių pasaulio futbolininku rinktai „Juventus“ žvaigždei.

„Šiuo metu jis net nesugeba įveikti savo tiesioginio oponento. Portugalas atrodo fiziškai nepasirengęs ir nesugeba žaisti su kamuoliu. Šis pralaimėjimas menkina Cristiano Ronaldo palikimą“, – rėžė italas.

Šiuo metu jis net nesugeba įveikti savo tiesioginio oponento.

Italijos spaudoje netrūko ir spėlionių, kas lėmė tokį blankų portugalo pasirodymą – prasta forma ar karjeros saulėlydis. Nuo kovo pradžios vos antrąsias rungtynes žaidusiam puolėjui dar vasarį sukako 35-eri.

Tiesa, po „Juventus“ pralaimėjimo finale, ne mažiau kritikos gavo ir „Senosios senjoros“ treneris Maurizio Sarri.

Italas buvo kritikuojamas už nykų Turino ekipos žaidimo braižą, o daugelio manymu „Napoli“ nusipelnė laimėti dar per pagrindinį laiką.

Daug kritikos M.Sarri ir C.Ronaldo sulaukė ir dėl sprendimo baudinių serijoje portugalui suteikti penkto smūgio teisę.

Po to, kai Paulo Dybala ir Danilo nerealizavo jau pirmųjų dviejų bandymų, C.Ronaldo savojo šanso net nebegavo – visus keturis sykius kamuolius į tinklą paleidę „Napoli“ žaidėjai triumfavo 4:2.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Manoma, kad smūgiuoti penktas norėjo pats futbolininkas, tačiau tam neprieštaravo ir M.Sarri.

Tai buvo jau trečias kartas C.Ronaldo karjeroje, kai baudinių serijoje jis nė negauna šanso smūgiuoti – žymiausias toks atvejis nutiko 2012 m. Europos čempionato ketvirtfinalyje, kai nė nemušusio puolėjo Portugalija nusileido būsimiesiems čempionams ispanams. Visais trimis atvejais portugalo komandos pralaimėjo.

Tiesa, verta pažymėti, jog dar prieš kelias dienas Italijos taurės pusfinalio rungtynėse prieš „AC Milan“ C.Ronaldo nerealizavo savo paties uždirbto baudinio, tad ir vakarykštėse rungtynėse jo stojimas prie kamuolio nebūtų reiškęs šimtaprocenčio įvarčio.

Pats „Juventus“ strategas po rungtynių nedaugžodžiavo, o paklaustas apie C.Ronaldo formą M.Sarri išskyrė pagrindinį jo trūkumą.

„Ronaldo, kaip ir kiti komandos žaidėjai, dabar yra tokios pačios sportinės formos. Jam kol kas trūksta aštrumo, o dėl to jis negali padaryti to, ką sugeba geriausiai“, – kalbėjo M.Sarri, kuris per savo trenerio karjerą Italijoje dar nėra iškovojęs nė vieno titulo.

Užtildyti kritikus ir pasitaisyti C.Ronaldo ir „Juventus“ galės jau netrukus – šį savaitgalį į stadionus grįžta „Serie A“ čempionato kovos.

„Juventus“ jas pratęs pirmadienį, kai išvykoje grumsis su „Bologna“ futbolininkais.

Iki pirmenybių pabaigos likus 12 turų Turino klubas turi vos 1 taško persvarą prieš „Lazio“, žengiančią antroje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas