Sportas gyvai
06 12

Kartus nusivylimo skonis: pažymiai Baltijos taurės finalą pralaimėjusiems žaidėjams ir treneriui

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė praleido istorinę progą pirmą kartą nuo nepriklausomybės atkūrimo laimėti keturis mačus iš eilės. Dirva tam supurenta buvo labai palankiai, tačiau psichologiniai antpečiai pasirodė per sunkūs. Edgaro Jankausko vyrai antradienio vakarą pralaimėjo Baltijos taurės finalą Estijos rinktinei, neišlaikę įtampos po dvikovos vykusioje baudinių serijoje. 15min tradiciškai vertina Lietuvos futbolininkų pasirodymą ir trenerių štabo darbą.
Lietuva pralaimėjo Baltijos taurės finalą
Lietuva pralaimėjo Baltijos taurės finalą / 15min koliažas

Edvinas Gertmonas – 4,5

Antrą iš eilės Baltijos taurės turnyrą Edvinas palieka pralaimėjęs baudinių seriją. Prieš dvejus metus iš Šilalės kilusį vartininką toks pats likimas ištiko pusfinalyje su Islandija, šį kartą – finale. Abusyk – tame pačiame Dariaus ir Girėno stadione. Viso mačo metu vartininkas klaidų nedarė, bet 82-ąją minutę klastingas estų bandymas baigėsi kiek kuriozišku įvarčiu į mūsų vartus – varžovas tinkamai nepataikė į kamuolį, bet jis įriedėjo. Baudinių serija, kaip sako Edgaras Jankauskas, loterija. Joje vartininkas dar mėgino gelbėti situaciją, atmušęs ketvirtą estų smūgį, bet šaukštai jau buvo po pietų.

Artemijus Tutyškinas – 4,5

Starto vienuolikėje pakeitė Edviną Girdvainį ir rungtyniavo gana užtikrintai. Išsiskyrė ramybe, bandė pradėti atakas, o 59 minutę „nuvalė“ labai pavojingą kamuolį nuo į baudos aikštelę įbėgusio estų puolėjo kojos. Visgi 82-ąją minutę būtent Artemijus paskutinėje atakos fazėje buvo atsakingas už Marko Anderso Lepiko priežiūrą, kai šis įkirto į baudos aikštelę. Lodzės LKS gynėjas varžovui paliko kiek per daug erdvės, šio smūgis, nors ir nebuvo vykęs, baigėsi įvarčiu. Mušė trečią lietuvių baudinį ir nors šiame sąraše buvo pats jauniausias, bet užtikrintu smūgiu į „devynis“ rodė pavyzdį kur kas labiau patyrusiems ir prizais apdovanotiems rinktinės lyderiams.

Rokas Lekiatas – 4,5

Tai buvo mačas, kai visa Lietuvos rinktinės gynėjų linija žaidė gana užtikrintai, nors ir buvo gerokai išretėjusi. Rokas iš šio konteksto neiškrito. Naudojosi savo fizinėmis savybėmis ir gana nesunkiai „susirinkdavo“ kamuolius per retus estų išpuolius, tačiau praleisto įvarčio epizode nemaloniai slystelėjo, bandydamas perimti kamuolį, suklupo ir galiausiai viskas baigėsi švieslentėje pasikeitusiu rezultatu.

Kipras Kažukolovas – 5,5

Trijų vidurio gynėjų linijoje sužaidė solidžiausiai. Drąsiai rungtyniavo su kamuoliu, gerai pradėdavo lietuvių atakas ilgais perdavimais, o 62-ąją minutę netgi atliko neblogą reidą varžovų baudos aikštelėje, po kurio estams kilo nemenkas pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius