Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karui prasidėjus atsisakė žaisti su rusais, o dabar prisistatė į Maskvą

Garsus Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkas Miralemas Pjaničius dar prieš dvejus metus demonstravo moralines vertybes, bet dabar spjovė į jas ir pasirašė sutartį su Maskvos CSKA klubu.

34-erių saugas prieš dvejus metus kartu su kita bosnių futbolo žvaigžde Edinu Džeko laikėsi stiprios pozicijos ir atsisakė žaisti prieš Rusijos rinktinę kontrolinėse rungtynėse, dėl kurių susitarė bosnių ir rusų futbolo federacijos. Tuomet dar buvo praėję vos daugiau nei pusė metų nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios.

„Rinktinės sporto direktorius Zvezdanas Misimovičius man paskambino ir pasakė, kad yra galimybė sužaisti draugiškas rungtynes su Rusija. Aš pasakiau jam, kad nėra jokių priežasčių žaisti prieš juos, nes FIFA ir UEFA diskvalifikavo Rusiją. Tai mums gali tik pakenkti“, – tuomet bosnių spaudos kanalui „Slobodna-Bosna“ sakė M.Pjaničius.

Bet per porą metų futbolininko požiūris pasikeitė. Šią savaitę jis jau pozavo su CSKA šaliku atvykęs į Maskvą.

„Esu labai laimingas. Negaliu sulaukti, kol startuosiu. Žinau daug apie CSKA, tai – puikus klubas“, – pamiršęs Rusijos ir toliau Ukrainoje vykdomą karą ir žudomus žmones kalbėjo bosnis.

Pranešama, kad M.Pjaničius pasirašė su Rusijos klubu vienerių metų kontraktą ir už jį gaus apie 1 mln. eurų atlyginimą.

Bosnis per karjerą yra žaidęs Liono „Olympique“, „AS Roma“, Turino „Juventus“ ir „Barcelona“ klubuose. Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė saugas sužaidė 115 susitikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas