Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katalonų fiesta Madride: „Barcelona“ triuškinamai laimėjo „El Clasico“

Pirmasis šio sezono Ispanijos futbolo čempionato „El Clasico“ Madride tarp „Real“ ir „Barcelona“ baigėsi įspūdinga svečių pergale 4:0 (0:0).
Robertas Lewandowskis
Robertas Lewandowskis / REUTERS nuotr.

Pirmajame kėlinyje žaidimą kontroliavo „Real“, bet sostinės ekipos puolėjai nuolat patekdavo į nuošalę ir pasižymėti nesugebėjo.

„Barcelona“ buvo priversta remtis kontratakomis, kurių metu taip pat turėjo keletą gerų progų įmušti, bet nesugebėjo įveikti „Real“ vartininko Andrijaus Lunino.

Ledinį dušą Madrido klubo gerbėjai patyrė antrojo kėlinio pradžioje, kai kamuolys per labai trumpą laiką dukart įskriejo į jų vartus po Roberto Lewandowskio smūgių.

54 min. lenkas pasižymėjo smūgiu į dešinį kampą po to, kai Marcas Casado nuostabiu perdavimu išvedė jį vieną prieš A.Luniną.

Jau 56 min. puolėjas sulaukė idealaus aukšto perdavimo iš Alejandro Balde ir galva dar kartą pasiuntė kamuolį į tą patį „Real“ vartų kampą.

Į nokautą Madrido ekipa buvo pasiųsta 77 min., kai Raphinha į puikią padėtį išvedė Lamine'ą Yamalį ir 17-metis dešine koja pasiuntė kamuolį po skersiniu.

Tašką rungtynėse 85 min. padėjo pats Raphinha, sulaukęs tolimo perdavimo iš Inigo Martinezo ir techniškai permetęs kamuolį per A.Luniną.

Po šios pergalės „Barcelona“ turi 30 taškų ir yra vienvaldė Ispanijos čempionato lyderė. Antras liekantis „Real“ turi 24 taškus.

Per kitas šeštadienio rungtynes „Villarreal“ išvykoje 2:1 (1:0) nugalėjo „Valladolid“ ekipą, Madrido „Rayo Vallecano“ namie 1:0 (0:0) palaužė Vitorijos „Alaves“, o „Las Palmas“ taip pat 1:0 (1:0) pranoko „Girona“ futbolininkus.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai